Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI
 
PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Ağız Piercingi Nedir?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu


Koç
Yılan
Mesaj Sayısı : 23648
Doğum tarihi : 01/04/65
Kayıt tarihi : 17/02/08
Yaş : 59
Nerden : insanligin oldugu yerden

Ağız Piercingi Nedir? Empty
MesajKonu: Ağız Piercingi Nedir?   Ağız Piercingi Nedir? Icon_minitimePtsi Nis. 28, 2008 2:13 pm

Ağız Piercingi Nedir?
Ağız piercingi, dil, dudak veya yanak piercingidir. Son yıllarda, ağız piercingi gençler kendilerini ifade etmek için yaptırıyorlar. Delinen kulaklarda olduğu gibi ağız piercinginde kullanılan metal takı, çiviler ve halkalar gibi farklı stillere sahiptir. Ancak, diliniz, dudaklarınız veya yanağınızı deldirmeniz, kulaklarınızı deldirmenizden daha büyük sağlık risklerini içerir. Ağzınızın herhangi bir bölümünü deldirmeden önce, diş hekiminize danışmalısınız.
Ağız Piercinginin Riskleri Nelerdir?
Ağız piercinginin yan etkilerinden haberdar olmayabilirsiniz. Bunlar şöyledir:

Enfeksiyon — Ağızlarımız, ağız piercingi takılmasından sonra enfeksiyona neden olabilen milyonlarca bakteriyi içerir. Ağız içine yerleştirildiğinde, takının ellenmesi de enfeksiyona yakalanma ihtimalinizi arttırır.
Uzun Süreli Kanama — Piercing takılması sırasında kan damarı iğne ile delinirse, kontrol edilmesi güç olan kanamaya ve ciddi kan kaybına neden olabilir.
Ağrı ve şişkinlik — Ağrı ve şişkinlik, ağız piercinglerinin genel belirtileridir. Bazı vakalarda, ciddi şekilde şişen dil, gerçekten hava yolunu kapatabilir ve nefes almayı kısıtlayabilir.
Diş Çatlaması — Ağız takısına temas edilmesi, dişleri kırabilir. Takı çarparsa, kuronlar veya kaplamalar gibi restore edilen dişler zarar görebilir.
Dişeti yaralanması — Metal takı yalnızca yumuşak dişeti dokusunu yaralamaz, aynı zamanda dişeti çekilmesine sebep olabilir. Çekici görünmemesine ek olarak , çekilmiş dişetleri diş kökünüzün çürüğe ve dişeti hastalığına karşı daha savunmasız olmasına yol açar.
Normal ağız fonksiyonuna müdahale edilmesi — ağızdaki takı aşırı tükürük akışına neden olabilir, kelimeleri düzgün bir şekilde telaffuz etmenizi engelleyebilir ve çiğneme ve yutma problemlerine neden olabilir.
Kan kaynaklı hastalıklar — ağız piercingleri, Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından, hepatit B, C, D ve G geçişi ile ilgili muhtemel bir faktör olarak tanımlanmıştır.
Endokardit — ağız piercingi, kalp kapakçığı veya dokusu iltihabı olan, endokardit riski taşır. Ağız piercingi uygulaması sırasında oluşan yara, ağız bakterilerinin kan dolaşımına girmesine ve oradan kalbe gitmesine neden olur.

Ağız Piercinglerinin Ömrü Ne Kadardır?
Ağzınızda enfeksiyon olmadığı sürece, ve ağız piercingleriniz normal fonksiyona müdahale etmediği sürece, ağzınızda süresiz olarak kalabilir. Yalnızca düzenli diş hekimi muayenesine ek olarak, ağrı veya problem oluştuğunda mutlaka diş hekiminize başvurun. İlk yara iyileştikten sonra bile, dişlerin zarar görmesi veya takının gevşemesi ve yutulması gibi riskler içerdiğinden, en güvenlisi tüm ağız piercinglerinden uzak durmaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://acelya.forumakers.com
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu


Koç
Yılan
Mesaj Sayısı : 23648
Doğum tarihi : 01/04/65
Kayıt tarihi : 17/02/08
Yaş : 59
Nerden : insanligin oldugu yerden

Ağız Piercingi Nedir? Empty
MesajKonu: Geri: Ağız Piercingi Nedir?   Ağız Piercingi Nedir? Icon_minitimePtsi Nis. 28, 2008 2:13 pm

13-19 yaşları arasındaki gençlerin hoş bir gülüş ve sağlıklı dişlere sahip olmalarının en iyi yolu, çocukluktan önce edinilen doğru ağız bakım alışkanlıkların devam ettirilmesidir. Diş telleri veya başka bir ortodontik tedavi görün ya da görmeyin , aşağıdakileri yapmanız önemlidir:


Dişlerinizi günde iki kere ADA (Amerikan Diş Hekimleri Birliği) tarafından önerilen florürlü bir diş macunu fırçalayın. Plak; diş çürüğü ve dişeti hastalığının başlıca sebebidir.
Dişeti hattınızın altındaki ve dişleriniz arasındaki plağı çıkartmak için günde bir kere diş ipi kullanın .Plak günlük olarak çıkarılmadığı zaman tartar – koyu sarı olarak görülür- ve sertleşebilir.
Şekerli veya nişastalı gıdaları; özellikle yapışkan çerezleri çok sık yemeyin.
Profesyonel temizlik ve diş muayenesi için düzenli olarak diş hekimini ziyaret edin.

Temiz bir ağızla bir ömür boyu dişlerinizin sağşığını koruyabilirsiniz ve kendinizi iyi hissedebilirsiniz
Gençlerin Dişleri ile ilgili Bilmesi Gerekenler nelerdir?
Diş problemleri, gençlik yıllarında ortaya çıkabilir. Ağız sağlığını etkileyen konular hakkında bilgi sahibi olmak doğru kararları vermeyi kolaylaştırır.



Ortodonti — Çarpık dişlerini veya düzgün olmayan çene hizalamasını düzeltmek için, 13 yaşından küçük gençlerin çoğunun ve 13-19 yaşları arasındaki gençlerin diş telleri takması gerekebilir. Birbirine uyumlu temas etmeyen dişlerin temiz kalması daha zordur, erkenden kaybedilme ihtimalleri daha yüksektir ve çiğneme kasları üzerinde ekstra strese neden olurlar. Ortodontik muayene sonucunda, diş teli takılmasına ihtiyacınız olup olmadığını ve nasıl bir tedavinin sizin için doğru olduğunu belirlenecektir. Diş teli takıyorsanız, dişlerinizi uygun şekilde temizlemek için daha fazla özen göstermelisiniz.
Ağız Koruyucuları — Spor yapıyorsanız, ağız koruyucuları gülüşünüzü korumak için çok önemlidir. Bu cihazlar genellikle üst dişleri kaplar ve diş kırılmalarını, dudakların kesilmesini ve ağzınızda başka bir hasarın meydana gelmesini önleyecek şekilde tasarlanırlar. Alt çenenizde diş teli veya diğer sabit diş protezi (örneğin köprü) varsa, diş hekiminiz bu dişler için de bir ağız koruyucu önerebilir.
Beslenme — Beslenmenin diş sağlığınızdaki rolü çok önemlidir. Birçok gıda ve içecekte bulunan şekerler ve nişastalar, diş minesini tahrip eden, plak oluşumunu destekler. Yediğiniz ve içtiğiniz atıştırma sayısını azaltınız – şeker veya nişasta içeren yiyecek ve içecekleri her tüketişinizde, dişleriniz, 20 dakika veya daha fazla bir süre boyunca asit saldırısına maruz kalır. Beş gıda grubunu içeren dengeli bir beslenme ile, diş sağlığınızda büyük bir fark yaratabilirsiniz. Atıştırmak için; peynir, çiğ sebzeler, sade yoğurt veya meyve gibi besleyici gıdaları tercih edin.
Sigara — Sigara içmiyor veya tütün çiğnemiyorsanız, başlamamanızda fayda var. Diğer sağlık problemlerine ek olarak , sigara dişlerinizi ve dişetlerinizi lekeleyebilir, dişleriniz üzerinde oluşan tartarı boyayabilir ve nefesinizin kötü kokmasına neden olabilir. Uzun vadede tütün, sigara ve puro çiğnenmesi, ağız kanseri ve dişeti hastalığının gelişme riskini arttırır. Tütün kullanıyorsanız, bunun diş hekiminiz ve doktorunuza söyleyin ve karşılaştığınız herhangi bir ağız problemini onlara söylediğinizden emin olun.
Ağız Piercingi — Popüler olmasına rağmen, ağız piercingi enfeksiyonlar, kontrol edilemeyen kanama ve sinir hasarı gibi komplikasyonlara neden olabilir. Gevşeyen çivileri, veya halkalardan dolayı boğulabilirsiniz ve metal takı da dişleri çatlatabilir ve dişetlerinize zarar verebilir. Ağız piercingi yaptırmayı düşünüyorsanız, bunu diş hekiminize söyleyin , en güvenli şekilde yapmanıza yardımcı olabilir.
Yeme Bozuklukları — Hem bulimia (aşırı yeme ve kusma) hem de iştahsızlık (kusmaya yol açan aşırı kilo alma korkusu), diş minesini aşındırarak, dişlerin görünümünü doğrudan etkileyen ciddi bozukluklardır. Bir diş hekimi, kötü bir durumdaki diş minesini düzeltebilirken, - kendi kendini kontrol gibi psikolojik sorunların ele alınmasını gerektiren potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir durum olan - yeme bozukluğunu tedavi edemez. Yeme bozukluğunuz varsa – veya sizde böyle bir şey olabileceğini düşünüyorsanız – doktora başvurun.

Dişlerimin Daha Beyaz Görünmesini Nasıl Sağlarım?
Diş hekimi tarafından yapılan temizlik, gıda ve tütünün neden olduğu dış yüzeydeki lekelenmeyi temizler. Beyazlatıcı ajan içeren bir diş macunu kullanımı da diş hekimi ziyaretleri arasında bu yüzey lekelerinin çıkartılmasına yardımcı olabilir. Eğer lekeler uzun yıllardır mevcutsa , bu inatçı dış yüzey lekelerini çıkartmak için dişlerinizin profesyonel olarak beyazlatılması gerekebilir.
İç lekeler, beyazlatılabilir dolgu yapılabilir veya kaplanabilir (kuronlanabilir). Bu yöntemlerden her biri güvenli ve etkili olmasına rağmen, diş hekiminiz dişlerinizin durumu ve elde etmek istediğiniz sonuçlara bağlı olarak sizin için uygun olan tedaviyi önerecektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://acelya.forumakers.com
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu


Koç
Yılan
Mesaj Sayısı : 23648
Doğum tarihi : 01/04/65
Kayıt tarihi : 17/02/08
Yaş : 59
Nerden : insanligin oldugu yerden

Ağız Piercingi Nedir? Empty
MesajKonu: Geri: Ağız Piercingi Nedir?   Ağız Piercingi Nedir? Icon_minitimePtsi Nis. 28, 2008 2:14 pm

Dişleriniz ve Güvenlik
Tehlikeli durumlara karşı ne yapmanız gerektiğini biliyorsanız yaralanmaları önleyebilirsiniz. Bu tablo, yaralanmalara karşı çocuğunuzu korumada yardımcı olabilir. Tehlikeli olduğunu bildiğiniz alanları doldurunuz.


Sebep
Önleme
Çevremde Bulunan Muhtemel Tehlike Alanları
İtme
Çocukların birbirlerine saygılı olmaları için onları teşvik edin ve uygun zamanlarda sıralarını beklemelerini onlara güzellikle hatırlatın.
Merdivenlerden düşme
Çocukların acele etmediklerinden emin olun.Çocuklara trabzanları tutmalarını hatırlatın.
Bisikletten düşme ve oyun parkında düşme
Güvenlik kurallarını gözden geçirin.
Güvenli kullanımı öğretin.
Oyun parkındaki ekipmanın çocuğun yaşına uygun olduğundan ve iyi bir şekilde tamir edildiğinden emin olun.
Ağzında bir şeyler varken koşma
Ağzına sokabileceği şeyleri birlikte listeleyin ve resimlerini çizin.
Çocukların görebileceği bir yere yapıştırın.
Düşme/Tökezleme
Çocuklara yürümelerini, koşmamalarını hatırlatın.
Oyuncakları ve diğer eşyaları ayak altından kaldırın.
Araba kazaları
(ani duruşlar)
Her zaman emniyet kemerini takın.
Sert objelerin ısırılması
Isırmamanız gereken şeylerin birlikte listesini yapın
Başka şeyleri listeye eklemeleri için çocukları teşvik edin.

Bunları Biliyor muydunuz?
Kazalardan en çok etkilenen dişler ön üst dişlerdir.
• Ağzın arkasında bulunan diş ve dişetleri, genellikle kalem ve buz çiğnenmesi veya kabuklu kuruyemişler kırılması sonucunda yaralanır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://acelya.forumakers.com
 
Ağız Piercingi Nedir?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Acelya :: SAGLIK KÖSESI-
Buraya geçin: