Hiç merak ettiniz mi. Uğruna savaşların yapıldığı, canların verildiği başka bir kavram daha var mıdır yeryüzünde. Tarihin başlangıcından beri belki de milyarlarca insan bir kelime için, sadece sekiz harf için canlarını vermiştir; ama bu öyle sihirli bir kelime ki her şeyi etkileyebilen, o canlıyı canlı yapan bir kelime… Toplumlar özgürlükleri için topraklarını kanla sulayabiliyorlar.
Ne güzel kavramdır şu özgürlük, doğada ki her canlı için geçerlidir. Düşünsenize o billur sesli bülbülleri yakalayıp kafese koyduğunuzda bülbül daha mı mutlu olacak ? kendi hırslarımızı, isteklerimizi tatmin için başka bir canlı tutsak alınır mı? Bülbülün kafesini altından yapsanız bu bülbülün umurunda mı sanıyorsunuz. Hapishanenin o soğuk demir parmaklıklarını altından yaptırsalar sizin için değişen bir şey olur mu? Zengin olmuşsun, fakir olmuşsun o parmaklıkların ardındaysanız bir şey fark eder mi? İstediğiniz kararı verip uygulayamadıktan sonra, verdiğiniz kararların sorumluluğunu üstlenemedikten sonra ne anlamı kalır doğada bir canlı oluşunuzun.
Bülbül kanatlarını açıp istediği gibi uçamadıktan sonra, insan sorumluluklarının zevkine varamadıktan sonra, ne anlamı vardır yaşamanın. Ben özgürlüğümü istiyorum… özgürce haykırmak istiyorum. Yolunda gitmeyen bir şey gördüğümde onu düzeltmek için elimden ne geliyorsa özgürce yapmak istiyorum. Ama özgürce!
İyisiyle kötüsüyle kararları kendim alıcam
Kimse bana zorla, şantajla, tehditle bir şey yaptıramayacak.
Haa yanlış mı yaptım o zamanda özgür bir canlı gibi sorumluluğumu üstlenicem
Şimdi soruyorum size
Tarihten beri insanlar bu özgürlük için boşuna mı savaşmışlar, boşuna mı kan dökmüşler, boşuna mı can vermişler ?
Siz nasıl cevap verirsiniz bilmem ama ben özgürlüğüm için, böyle bir özgürlük için canımı veririm.
Bir şeyi tuttunuz mu tam tutacaksınız, sonuna kadar bırakmayacaksınız. Sonucunun sorumluluğu sizin olacak. Tuttuğunuz şeyle ya yükseleceksiniz ya da batacaksınız. ama önemli nokta , yükselseniz de batsanız da kendi kararınızla olsun.
Eğer başkasının kararıyla yükselir ya da düşerseniz ya o kişiden hayat boyu emir alırsınız, ya da neden onu dinledim diye kendi kendinizi yersiniz.
Özgürlüğünüzü asla kaybetmeyin!
Unutmayın, özgürlüğünüz sadece ama sadece sizin ellerinizde…