Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

25 kasim sali günü günün hikayesi

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Empty
MesajKonu: 25 kasim sali günü günün hikayesi   25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Icon_minitimeÇarş. Kas. 26, 2008 6:31 pm

Bir Garip Adam

Suyun akışı gibi gelirdi.
Öyle usulca25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevderinden25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev gizemli…O geldiğinde bayram ederdim ;çünkü25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev aydınlık25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevneş’e25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevümit25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev
sevinç gibi içimi ısıtan tüm kelimeleri de beraberinde getirirdi.Onunla hemhal iken elem ve keder buhar olur uçar25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevyalnız muhabbet kalırdı25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevyalnız muhabbet…Bazen sorardım ona25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev böyle iç açan25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevyürek ferahlatan halini nasıl kazandığını.Tebessüm ederdi
Elli-altmıs yaşlarında25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev orta boylu25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev
kır sakallıydı.Çoğunlukla beyaz renkli rahat giyimiyle çabuk ve sık
adımlarla yürürdü.Onun yürüyüşünü de severdim.Sanki bir noktaya
odaklanmış gibi seri atardı adımlarını ve gözlerini çok sakınırdı.Her
zaman güzel kokular sürünür25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevtemizliğine çok dikkat ederdi.
… sade.Onun gülümsemesi beni daha da ferahlatır25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevbulutların üzerindeymişçesine hafiflerdim.
O gelinceye kadar pek donuktu buraları.
Burası küçük bir kasabadır hemşerim.Bu kırtasiye dükkanı da babamdan miras.Aslında25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevhani ne derler25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev pek işim yoktu kitapla. Ama o buraya geldiğinde bir–iki kitaba bakarak söze başlayınca25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev deme gitsin…Koyulaştıkça koyulaştı sohbet.Bilmediğimiz25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevgörmediğimiz diyarlardan başladı ; ara ara şiir de okudu. « Emmi25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevdedim. « Sen gel böyle her zaman25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevbir çayımızı iç. » « Olur evlat » dedi.Gel zaman git zaman tiryakisi oldum sohbetlerinin.Sadece ben mi25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev Bakkal Eşref25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev Sucukçu Halit -tost yapar satar ;ama25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev biz ona öyle deriz-Tornacı Hüseyin25 kasim   sali  günü günün  hikayesi SmilevKahveci Halim…Hepimizi buraya toplar25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevağzından
bal damlar gibi konuşurdu. Şööyle bir açışı vardı
Envaru’l-Aşıkin’i…Kara Davut da okurdu bazen. Bir zaman sonra « Madem
kitapçıya geliyorsunuz25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev sulu dereden susuz gitmek olur mu ? » dedi. Elimize tutuşturduğu hikayelerle alıştırdı bizi okumaya.Aaah25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev ne güzel günlerdi ! Hala haftada bir kez toplanır25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev buluşuruz. Ama o25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev o başkaydı.

En son borcunu kapattıydı.
« Acelesi yok » dedim. « Sonra verirsin » dedim.Kaşlarını kaldırıp « Olmaz » dedi.Meğer hadiste mi geçermiş25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev
Kur’an’da mı ; imansızlık da borç da pek fenaymış.Zaten aldığı neydi ki
! Veresiyeyi de sevmediğimi de bilirdi hani. Emme müşteri bu25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev naapcen ? « Kendini zora sokma « deyiversem duvara astığım yazıyı gösterir25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev « Bak orada ne yazıyor Eşref ? » derdi.
« İsteme benden veresiye25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev
Dost kalalım ölesiye »

Duydum ki maaşı varmış25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev üç ayda bir şehre iner25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevpankadan çekermiş.Yoksulu25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevdulu gözetir25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev açları doyururmuş.Artık kendisine ne kalırsa…Garip adamdı vesselam.

O karışmış bir yerlere.
Irmızanlar’ın Hatçagil’deydim.Camdan bakıyodum dışarı.O da ordan
geçermiş.Ekmek-Kur’an çarpsın gördüm.Valla da billa da…Aha bak25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev galbim nasıl küt küt atıyo gene.Ayakları yere değmiyodu25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev havada gidiyodu…Ermişti25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevermiş.Yalanım vaasa iki gözüm önüme aksın. Hatça’yı ünledim25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev « Gız
Hatça »dedim. « Ne var25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevnöörüyon ? » dedi25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevgoştu geldi. « Hele bak25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevdedim. « Anaaaa ! » dedi Hatça da.Dili tutuldu25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smileviki gün gonuşamadı.Karışmış o karışmış.

Dağ-bayır gezerdi25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevyalnız adamdı.
Çobanlık zordur abi25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevhayvanı alacan25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevgezdirdiğin yeri bilecen25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevmuzurluk yapanı terbiye edecen…Emme ben severim çobanlığı25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev şenliği çoktur. Yamaca oturuverirsin25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev yel de püfür püfür esti mi25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev değme keyfime ! Çiçeklerle gonuşurum25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev guzuların gözlerinden öperim25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevitin dilinden anlarım gayrı. Haa25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev onu diyecem işte25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev gezerdi buralarda.Bazen yaren olurduk ; türkü söylerdim ya25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev dinlerdi beni…Irlamaz boyundaki yatıra gider25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevokurdu.Emme öyle üç gulhü25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevbir elham değil ; uzun uzun okur25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevdua eder25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevağlardı.Ipıslak olurdu sakalı.Birgün dedim ki « Emmi25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevsenin çoluğun çocuğun yok mu ?Ne ider25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevne işlersin ?"Var25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevdedi.Büyük şehirde bir gızı25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevbir oğlu varmış ; torunları da varmış.Giderdi ara sıra.Yenge rahmetli olalı çok olmuş.Burayı pek severdi.Namazını gılar25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev secdeden galkmak bilmezdi.Bana da öğretirdi birşeyler.Okula gitmedim ya ; okumayı da ondan öğrendim.Allah rahmet eylesin25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smileveyi adamdı.

Suyun akışı gibi gitti.
Kimseye yük olmadan25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev kimseyi üzmeden.Onun gelişini sevdiğim gibi25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev gidişini de sevdim.Yatağında yüzü kireç gibi renksiz ve solukken bile gülümsüyordu. « Evladım25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevdedi. « Birikmiş parayı ne yapacağını biliyorsun25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev önce Allah’a25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev sonra sana emanet » Oğluna25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevkızına bile haber vermeye fırsat bırakmadan aniden gitti.Öyle telaşsız25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevrahat ve huzurluydu.Sabah bir fenalık gelir gibi olmuş25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevküçük
bekar odasında istirahate çekilmiş.Tornacı Hüseyin haber edince bir
koşu gelmiştim.Beni görünce « Miadım doldu galiba yavrum »
dedi.Başucunda Kur’an okuyordum.Gozlerini aralayıp birşeyler
fısıldadı.Anlamak için üzerine eğildim ;ama25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilevanlayamadım.Başı hafifçe yana kaydı.Öyle sakin25 kasim   sali  günü günün  hikayesi Smilev mutmain gitti.Tebessümle gitti.
https://acelya.forumakers.com

25 kasim sali günü günün hikayesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-