Soprano Zehra Yıldız, geçirdiği beyin kanaması sonucu 1997'de 41 yaşındayken hayata veda etti.
'Uçan Hollandalı' operasında Senta'ydı Zehra Yıldız; denizci aşkına ebediyete kadar sadakat sözü veriyordu. 'Salome'de yedi kat tüllerin içinde işveli mi işveli bir dilberdi.
'Tosca'da Floria Tosca olarak, gerçek hayattaki eşi Süha Yıldız'ın canlandırdığı Cavaradossi'ye, "yalnızca senin için ölebilirim" diyordu.
Türkiye'de Leyla Gencer'den sonra primadonna niteliği taşıyan tek ses olarak nitelenen Zehra Yıldız, Siyasal Bilgiler Yüksekokulu İşletme Bölümü ve İstanbul Mimar Sinan Konservatuvarı Şan Bölümü'nden mezun oldu.
1982'de İstanbul Devlet Operası'nın solist kadrosuna dahil edildi ve Johann Strauss'un 'Venedik'te Bir Gece' operetindeki o küçük rolle çıktığı sahneden ölümüne kadar da hiç inmedi.
1984'te İtalya'da yapılan La Boheme Operası Uluslararası Yarışması'nda ilk beş soprano arasına giren Yıldız, 1987'de Parma'da düzenlenen Uluslararası Verdi Yarışması'nda Corale Verdi Akademisi'nde bir yıl burslu okumaya hak kazandı.
Ertesi yıl Ettore Bastianni Şan Yarışması'nda gümüş madalya kazandı. İstanbul Devlet Operası'nın baş kadın oyuncusu olarak birçok opera temsilinde, Yunus Emre Oratoryosu, Mahler'in İkinci ve Dördüncü Senfonileri, Beethoven'ın Dokuzuncu Senfonisi, Verdi'nin Requem'i gibi senfonik yapıtlarda üstlendiği senfonik sololarıyla alkış topladı.
1993-1994 yıllarında Bonn Operası'nda ünlü şef ve yapımcılarla çalıştı. 1994-1995 sezonunda Kültür Bakanlığı tarafından Yılın En Başarılı Kadın Opera Sanatçısı seçilen Yıldız, sanat camiasında yıldızı daha çok parlayacak bir soprano olarak anılıyordu.
Dünyadaki meslektaşlarına göre geç keşfedilmişti, maddi imkanlarını zorlayarak birçok seminere kendi başına katılmış, kendisine çok emek harcamıştı çünkü.
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi beş kadın sesinden biri kabul edilen Türk divası Leyla Gencer de, "o çocuğun, benim için çok ayrı bir yeri vardı. Sesi güzeldi, kendisi güzeldi ve çok yetenekliydi...
"Ama bu özellikler insanı her zaman gerçek bir sanatçı yapmaya yetmez. Onu gerçek bir sanatçı yapan, her şeyin hep en iyisini yapmaya çalışmasıydı. Mükemmeli yakalamak için çabasıydı" diyerek anıyordu onu.
Ölümünün ardından, 1999 yılında, tenor olan eşi Süha Yıldız'ın öncülüğünde sanatçının anısını yaşatmak amacıyla Zehra Yıldız Kültür ve Sanat Vakfı kuruldu. Vakıf her yıl Zehra Yıldız'ı anarken şan festivalleri düzenlemeyi, burslar, konser olanakları ve dünyaca ünlü şancılar tarafından verilecek seminerlerle genç şan sanatçılarına kol kanat germeyi hedefliyor.
1995 yılında yapılan bir röportajda, "hiçbir zaman aryamı bitirince ellerimi iki yana açıp alkış beklemiyorum. Bundan nefret ederim. Bırakın müzik belirlesin sonunu" demişti.
Başka neler oldu:
1893: İstanbul'da günlerdir süren soğuk hava yüzünden Haliç dondu.
1917: Kudüs, İngiliz ordularının işgal etmesiyle Osmanlı devletinin elinden çıktı.
1925: Yerli kumaştan elbise giyilmesi kanunu çıktı.
1928: Latin harfleriyle ilk mezar taşı dikildi. Avukat Ali Kemal Bey annesi Aliye Hanım'ın mezar taşını Latin harfleriyle yazdırdı.
1949: Birleşmiş Milletler Kudüs'te yönetimi aldı.
1950: Harry Gold, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının sırlarını Sovyetler Birliği'ne verdiği için 30 yıl hapisle cezalandırıldı.
1952: Tiyatro sanatçıları Ruhi Su, Ulvi Uraz, Aclan Sayılgan, Kemal Bekir Özmanav, Süheyl Terek tutuklandı. Sanatçıların Paris'te faaliyet gösteren İleri Jön Türkler örgütüyle ilişkileri olduğu iddia edildi.
1967: Ankara'da üniversite öğrencileri NATO'ya karşı direniş mitingi düzenledi.
1987: Gazze Şeridi'ndeki Cebaliye mülteci kampına İsrail askerinin saldırısı ile intifadanın ilk şehitleri verildi.
1999: Düzce'nin il, Kaynaşlı ve Derince'nin ilçe yapılmasına ilişkin Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı.
2003: Eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Cumhur Ersümer hakkında Türkbank ihalesine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle Meclis Soruşturması açıldı. Aynı gün eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve eski Devlet Bakanı Recep Önal ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan haklarında da farklı gerekçelerle Meclis soruşturmaları açıldı.2004- STFA Grubunun kurucularından Fevzi Akkaya, 97 yaşında vefat etti.
2007: Türk-İş'in 20. Genel Kurulunda genel başkanlığa son yönetimde genel sekreterlik görevini yürüten Mustafa Kumlu seçildi. Seçimi kaybeden eski genel başkan Salih Kılıç, sendikacılık hayatını noktaladığını açıkladı.
2007: "İktisadın duayeni" olarak tanınan Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 81 yaşında İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
2007: Türkiye Barolar Birliğinin bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği "Bağımsız Yargı" mitingi Ankara'da yapıldı.