Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

22 Aralık 2008 Pazartesi ~ Günün Duasi

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

22 Aralık 2008 Pazartesi ~ Günün Duasi Empty
MesajKonu: 22 Aralık 2008 Pazartesi ~ Günün Duasi   22 Aralık 2008 Pazartesi ~ Günün Duasi Icon_minitimePtsi Ara. 22, 2008 3:25 pm

Ya Rabbi, kaybettiğim şeyi geri bulmam hayırlı ise sen bana buldur, değil ise elbette sen benden daha iyi bilensin...

şimdi şu duanın ne eksiği var?

--------------------
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'in adiyla.

1. Günes katlanip dürüldügünde, 2. Yildizlar (kararip) döküldügünde,
3. Daglar (sallanip) yürütüldügünde, 4. Gebe develer saliverildiginde,
5. Vahsî hayvanlar toplanip bir araya getirildiginde, 6. Denizler kaynatildiginda,
7. Ruhlar (bedenlerle) birlestirildiginde, 8. Diri diri topraga gömülen kiza, soruldugunda,
9. "Hangi günah sebebiyle öldürüldü?diye. 10. (Amellerin yazili oldugu) defterler açildiginda,
11. Gökyüzü siyrilip alindiginda, 12. Cehennem tutusturuldugunda,
13. Ve cennet yaklastirildiginda, 14. Kisi neler getirdigini ögrenmis olacaktir.
15. Simdi yemin ederim o sinenlere , 16. O akip akip yuvasina gidenlere,
17. Kararmaya yüz tuttugunda geceye andolsun, 18. Agarmaya basladiginda sabaha andolsun ki,
19. O (Kur'an), süphesiz degerli,bir elçinin (Cebrail'in) getirdigi sözdür. 20. O elçi güçlü, Ars'in sahibi (Allah'in) katinda çok itibarlidir.
21. O orada sayilan, güvenilen (bir elçi) dir. 22. Arkadasiniz (Muhammed) de mecnun degildir.
23. Andolsun ki, onu (Cebrail'i) apaçik ufukta görmüstür. 24. O, gaybin bilgilerini (sizden) esirgemez.
25. O lânetlenmis seytanin sözü de degildir. 26. Hal böyle iken nereye gidiyorsunuz?
27. O, herkes için, bir ögüttür, 28. Sizden dogru yolda gitmek isteyenler için de.

29. Alemlerin Rabbi Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.

Aramakda bulmaktır...
Mesela şu ilahi ile de arama eylemini renklendirebilirsiniz:

Arayı arayı bulsam izini,
İzinin tozuna süresem yüzümü...

Siz aramaya devam edin...
Bu arada istiğfar etmeyi ihmal de etmeyin...

Alemlerin Rabbi Allah'a fatiha okuyun:

Müslim'in, Alâ b. Abdurrahman yolu ile Hz. Ebu Hureyre'ye dayandırarak bildirdiğine göre Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor:

"Yüce Allah şöyle buyurur: "Ben namazı kendim ile kulum arasında ikiye böldüm. Yarısı bana ve öbür yarısı kuluma aittir. Kulum istediğine kavuşacaktır."

Kul, "Elhamdü lillâhi rabbilalemin" dediği zaman, Allah, "Kulum bana hamd etti" der. Kul, "Errahmanirrahim" dediği zaman, Allah, "Kulum, bana övgü sundu" der. Namaz kılan kul, "Maliki yevmiddin" dediği zaman, Allah "Kulum benim şanımın yüceliğini ifade etti" der.

Namaz kılan kul, "İyyake na'budu veiyyake nesteın" dediği zaman, Allah, "Bu söz hem bana ve hem de kuluma aittir. Kuluma istediği verilecektir" der. Kul, "İhdinessıratal müstakim, sıratallezine en'amte aleyhim, gayrilmağdubi aleyhim veleddallin" dediği zaman, Allah, "Bu söz tamamen kulumla ilgilidir, ona istediği verilecektir" der."

Umarım, bu sahih hadis, yaptığımız açıklamalara ek olarak, Fatiha suresinin günde en az onyedi kez ya da kıldığımız her rekâtta okunmasının zorunlu olmasında gizli olan sırların anlaşılmasına yardım eder.

Kaybolan şeyi bulmak için okunacak duâ

Kaybolan, çalınan birşeyi bulmak için, hergün yirmibeş kere, “Yâ câmi'annâsi liyevmin lâ raybe fîhi innallahe lâ yuhlifül mî'âd icma' beynî ve beyne...”(71) duâsını okumalıdır. Buluncaya kadar okumalıdır. Duânın sonunda da kaybolan şeyin ismini söylemelidir.

Ayrıca, iki rekat namaz kılıp ardından, “ya hâdî ve ya râddet dâlletî, erdid aleyye dâlletî bi izzetike ve sultanike, fe-inneha min fadlike ve atâike”. duâsını okumak da maksadı hasıl eder.

Vesselam

--------------------
NASRUN MİNALLAHU ve FETHUN KARİB

HAYAT İMAN , CİHAD ve ŞEHADETTİR..

RABBİM GÜÇ VER KARDEŞLERİME AYAKLARINI SABİT KIL , MAHZUN ETME MAHÇUP ETME.

"Davamızın Sonu ALLAH (c.c)'a Hamd etmektir. Duanız Eksik Olmasın İNŞAALLAH."

''LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDUR RASULULLAH''
https://acelya.forumakers.com

22 Aralık 2008 Pazartesi ~ Günün Duasi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-