sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: 23 Aralik sali günün duasi Ptsi Ara. 22, 2008 3:50 pm | |
| *Göklerde ve yerde var ettigin, sema ile arz arasinda olanlar ve yaratacagin her sey sayisinca sana hamd olsun. Seni tam ve mükemmel bilirim. Eksik ve noksan tanimadan uzaksin. Tüm aleme yol gösteren,hayatlarina program çizen güçlü ve bilen Rab sensin. Sen *Rahman, sen Rahim'sin. Bu bizleri sasirtip simartmasin. Bu gün oldugu gibi yarin ahir günde de söz sahibi sen, malik sensin. Hesaba çekeceksin *Iste sadece sana kul-köle oluruz, kullugumuz sanadir. Bu hususta yardima muhtaciz ve sadece senden bekleriz. Çünkü, bu sürekli kullugu sen yardim etmezsen Yapamayiz. Ayrica seytan ve dostlarina senin yardimin olmadan direnip,dayanamayiz. *Allah'im razi oldugun yolu, cennet yolunu,Kur'an yolunu, islam yolunu, peygamberlerinin yolunu göster. Bizi o yol üzerinde sabit kil. Yardiminla yarabbi ne sapitan ve nede gazaba ugrayanlardan eyleme bizi. *Allah'im ! Habercin ve elçin Muhammed Mustafa'ya salat ve selam olsun. O nun temiz ve pak zevcelerine ve zürriyetine rahmet eyle, bereketler ihsan et. Tipki Ibrahim (a.s)a rahmet edip mübarek kildigin gibi. Sen övülmeye gerçekten layiksin serefi en yüce olan sensin. *Ey yüceler yücesi, rahmet ve merhameti sonsuz, fazli çok,izzet ve ikrami bol sübhan olan Rabbim. Ey celal ve ikram sahibi olan Allah'im; azametinle, nurunla,Celalinle, rahmet, merhamet ve lütfunla senden istiyorum. Affet bizi, merhamet et bize, magfiret et, yanlislarimizi yok kabul et, eksiklerimizi tam kabul et, Senden baskasina muhtaç etme. *Razi oldugun bir hayat ve sonunda cennet ver. Nebiler,siddiklar, sehitler, salihler yolu, iman, islam, ihsan yolu, Kur'an yolu olan müstakim siratina ilet ve bizi onda daim et, kaim et. *Allah'im bile bile sirk kosmaktan sana siginirim. Bilmediklerim konusunda da senden af dilerim. *AIlah'im! Ömrümün en hayirlisi son ömrüm, Islerimin en hayirlisi son isim,günlerimin en hayirlisi sana kavustugum gün olsun. *Allah'im kulun ve Rasulün Muhammed (s.a.v)e rahmet et. Mü'min erkeklere ve kadinlara, müslüman erkek ve kadinlara rahmet et *Allah'im ben ancak bir insanim, bana azap etme. Mü'min lerden kime eziyet ettimse, yahut ona kötü söyledimse, onun hakkinda bana azap etme. *Rabbim güç getiremeyecek beladadan, kötü akibete kavusmaktan, elem ve keder veren fena kazalardan ve düsmanlarimin sevinmesinden sana siginirim. *Allah'im! islerimin ismeti dinimi, yasadigim ve geçim yerim olan dünyami, ebedi hayatiminin yeri olan ahiretimi bana salih eyle. Ölümü her türlü fenaliklardan uzak bir rahmet kil bana... *Rabbim! Zulüm etmemden ve zulme ugramamdan sana siginirim. *Allah'im! Kalbimi nifaktan, amellerimi gösteristen,dilimi yalandan,gözümü hain bakistan temizle koru. Çünkü sen gözlerin hain bakisini ve kalpleringizlediklerini bilirsin. Ilahi amellerimin mükafatini cennet kil. *Rabbim dostgörünüp, kalbinden beni çekemeyen arkadastan sana siginirim. *Allah'im kulagimi, gözümü, ve aklimi bana yararli kil. Onlarla geleceknesillere yararli olacak isler yaptir. Dindar olarak sihhat ve afiyetle yasamamisagla. Zalimlere karsi bize yardimci ol. *Allah'im senden yoluna bagli,itaatkar,senden korkan ve sana yalvarip yakaran kalpler isteriz. *Rabbim ! bana öyle bir iman verki, kalbime yerlessin. Herseyi senden bileyim vesenin iznin olmaksizin hiçbir seyin bana dokunamayacagina inanayim. *Allah'im bana taksim ettigin rizka beni razi kil. *Allah'im vücuduma, kulagima, gözüme sihhat ver. Saglikli olayim ve beni hayirlaandirici isler yapayim. *Rabbim ! cehennem ehlinin karsilastigi hallerden sanasiginirim. *Rabbim ! beni günaha girdirecek seyler dinlemekten, zararli seylerebakmaktan, mesru olmayan seyler konusmaktan, kalbime kötü seyler gelmesinden vekötü yollara gitmekten sana siginirim. *Rabbim ! bizi dogru yola ilettikten sonra kalplerimize egrilik verme. Bizikendi rahmetinden bagisla. Allah'im bizim günahlarimizi, kötülüklerimizi ört.Ruhumuzu iyilerle beraber al. Müslüman olarak öldür ve salihler arasina kat. *Allah'im ! beni ve soyumdan gelecekleri namazi devamli kilanlar eyle. Bizegözümüzü aydinlatacak esler ve zürriyetler bagisla. *Rabbim ! bizi ve bizden önce iman etmis kardeslerimizi bagisla. Iman edenlerekarsi kalbimizde bir haset duygusu yaratma. Süphesiz sen çok sefkatli ve çokmerhametlisin. *Ey Rabbimiz ! bizi zalimler toplulugu ile beraber bulundurma. *Ey kalpleri evirip çeviren, idare eden Allah'im ! *Ey mütekebbir olan, ey azabi büyük, rahmeti, merhameti, lütuf ve inayeti büyük olan Allah'im sana sirkten, küfürden, isyandan uzak bir kullukta senin yardimini istiyorum.Kalplerimizi sana itaat etmeye çevir. *Allah'im ben acizlikten, tembelllikten, korkakliktan, ihtiyarlayip bunamaktan, cimrilikten, usanip bikmaktan ailem, malim, tüm imkan vefirsatlarimla kötü duruma düsmekten sana siginirim. Cehennem azabindan, kabirazabindan, hayat ve ölümün fitnesinden sana siginirim. *Rabbim ! verdigin nimetlerin yok olmasindan, afiyetlerin degismesinden,azabin ansizin gelmesinden ve bugz ettigin rizana aykiri her seyden sanasiginirim... *Allah'im fayda vermeyen ilimden, korkmayan kalpten,dünyaliklara doymayan bir insan olmaktan ve kabul olmayan dua,dan sana siginirim. *Rabbim atesin fitnesinden ve atesin azabindan, zenginligin ve fakirliginserrinden sana siginirim *Allah'im ahlakim, amellerim ve istekleriminfenaliklarindan sana siginirim. Allah'im kulagimin, gözümün, kalbimin, diliminve sehvetimin kötülügünden sana siginirim. *Rabbim ölüm aninda beni seytanin çarpmasindan sana siginirim *Allah'im helalriziklarinla beni haramdan koru ve lütfunla senden baskasina muhtaç etme. *Mevlamsenden senin sevgini, seni sevenlerinde sevgisini ve beni senin sevgineulastiracak ameli istiyorum. *Allah'im seni kendimden, ailemden ve sevdigim herseyden daha çok,daha çok seven eyle. *Rabbim beni sana sükreden, seni zikreden, senden korkan,sana itaat eden, sana yönelen eyle. *Tevbemi kabul et. Günahimi affet, duami kabul et, davami sabit kil, kalbime hidayet ver, dilimi düzelt ve kalbimin kiskancligini da gider. *Rabbim bizi, sapitmayip, saptirmayan, hidayete ermis hidayet rehberleri kil.Seni seveni sana olan sevgimizden seviyoruz. *Rabbim anlayisimm kit, amelim azda olsa dünya ve ahiret ihtiyaçlarimi seninkapina getiriyor karsilanmasini senden talep ediyorum. Rahmetine muhtacim halimiarz ediyorum. *Ey islere hükmedip yerine getiren, kalplerin ihtiyacini görüp sifalar kilan Rabbim, denizlerin aralarini ayirdigin gibi benimle cehennem azabinin arasini ayirmani,helake davetten kabir azabindan korumani diliyorum. *Allah'im beni ve ailemi dünyada ve ahirette her zaman sana ihlasla yönelenkullar eyle. *Allah'im ben senin kulunum. Babam sana kul, anam sana kuldur.Perçemim senin elinde, hayatima hakim sensin. Hakkimda hükmün geçerli,takdirinse adalettir. Ne söylersen yerinde, ne istersen güzeldir. Kendineverdigin, yarattiklarindan birine ögrettigin kitabinda indirdigin yada hiçkimsenin bilmedigi sadece senin bildigin bütün isimlerin hakki için; sendenistiyorum, Kur'ani kalbimin bahari, gögsümün nuru eyle. Onunla dertlerimi yok et, hüznümü sürgün eyle. *Ey Rabbimiz, bize hem dünyada hemde Ahirette iyilik ver ve bizi ates azabindankoru. *Allah'im beni koruyan, beni idare eden sensin, bana takvami ver, beni günahlarimdan temizle. Sen temizleyenlerin en hayirlisisin. *Rabbim benimle hatalarimin arasini dogu ile bati arasi kadar aç, onlar bendenben onlardan uzak olayim. Büyük-küçük, ilk-son, gizli-açik, bilerek vebilmeyerek yaptigim, yapacagim günahlarimi magfiret eyle. * Allah'im, güçsüzümbeni güçlü kil, sertim beni yumusat, cimriyim beni cömert eyle. *Allah'im senden sihhat ve afiyetli, iffetli ve güvenilir bir kimse olmami,güzel ahlakli ve kaza-kadere razi olmami isterim. *Rabbim, kederli geceden,sikintili vakitlerden, kötü arkadastan ve sürekli kötü komsudan, devamlioturulan yerdeki komsunun serrinden sana siginirim. *Rabbim Zikrine karsi kalbimi aç. Sana ve Resulüne itaat etmemizi ve kitabinla amel etmemizi nasip et. *Allah'im, beni alçak gönüllü olarak yasat, alçak gönüllü olarak öldür ve alçak gönüllüler arasinda hasret. *Ey benim IlahIm,sevdigim seylerden beni mahrum ettigin vakit senin sevdigin seyleri yapmam için bana firsat ver. *Rabbim, senden rahmetinle kalbime hidayet etmeni, islerimi toparlamani,daginikliklarimi derlemeni, benden uzak olup ulasamadigimi islah etmeni,yanimda olani yükseltmeni, amelimi temizleyip hatalarimi düzeltmeni, bana dogruyu ilham etmeni, sevdigim seylerin hayirlisini bana vermeni ve bütün kötülüklerden, hata ve isyanlardan beni korumani isterim. *Allah'im, beni nimetlerinin kadrini bilip sükreden, sabirli, alçak gönüllü ve insanlarin güvenip saygi gösterdiklerinden eyle. *Allah'im, insanlarla aramizi düzelt,Kalplerimizi kaynastir. *Allah'im, gözlerimize, kulaklarimiza, aklimiza, kalbimize, eslerimize,çocuklarimiza hayir ve bereket ver. Bize affinla yönel, çünkü sen çok affedici,aciyici ve yarligayicisin. Bizleri nimetlerine sükredenlerden ve sana hamdü senaedenlerden kil. Bize olan nimetlerini tamamla. *Rabbim , kötülüklerden dönmek veiyilikleri yapmak ancak senin yardiminla olabilir. *Allah'im, musibetimizi dinimizden verme. Yasantimizi ve ölümümüzü insanlarafitne konusu yapma. Mahlukatin ve mevcudatin serrinden,yaptiklarimizin veyapmadiklarimizin serrinden sana siginiriz. *Ya Rabbi acizligim, kusurlarim kendimdendir. Güzelliklerim iyiliklerim lütfundandir. Beni ve sevdiklerimi hayirlarda yarisanlardan eyle. *Alla'im senin yolunda olmak ve senin yolunda ölmek istiyorum. Razi oldugun bir hayat vesonunda sehadet nasip eyle. *Rabbim dünyaliklar için degil sadece seni razi etmek ve cennete dirilmek için yasayalim. Müslümanca ölmek için müslümanca yasayanlardan eyle, malim canim herseyim feda olsun yeterki sen razi ol. *Ya Rab bu yolda yardimini esirgeme.Bizlere dayanma, direnme gücü ver. Sabir ve kolayliklar ihsan et. *Ey halleri çeviren, halimizi en güzel hale çevir. *Allah'im sen affedici sen affi seversin beni affeyle. *Ey lütuflari gizli olan Rabbim, bizi korktuklarimizdan kurtar. *Allah'im bize dinde anlayis, çok ilim, yetecek kadar rizk, bedende saglik,ölmezden önce tevbe, ölürken rahatlik, öldükten sonra cennete girme Dünya ve Ahirette afiyet ihsan eyle. *Allah'im kendimize kötülük etmekten ve onu birmüslümana yapmaktan sana siginirim. *Allah'im insanlardan iyi olanlarin iyiliklerini arttir ve kötü olanlari tevbeye sevk et, onlari rahmetinle kusat. *Allah'im affin günahlarimdan daha çoktur verahmetin bana amelimden daha ümit vericidir. *Ey Rabbim, senden rahmetini gerektiren amelleri , magfiretini kesinlestirenisleri, her türlü günahtan kurtulup selamete ermeyi, her sevaptan pay almayicenneti kazanmayi ve atesten kurtulmayi isterim. Allah'im rizkinin helalinivererek beni haramina muhtaç etme. *Allah'im Ahiret derdi ver, hesabi unutturma. Beni kendinden baskasina muhtaçetme, affet , affet, affet. *Allah'im rahmet ve merhametini ümit ederim, gazap veazabindan sana siginirim. Sana muhtacim. Senden gelecek her hayra ihtiyacim var.Rabbim senin firdevs cennetini isterim. *Allah'im azap edersen biz senin kullariniz. Magfiret eder affedersen sana kim karsi gelir. Aziz ve Hakim sensin. Mutlak galip, yenilmez, her yaptigi yerinde,yanilmaz bir ilahsin. Izzet ve seref senindir.Hikmet ve hakimiyet senin. *Allah'im bu bizim duamizdir. Bunu fazlinla kabuletmek sana kalmistir. Bu bizim gayretimizdir, dayanagimiz sensin. *Yarabbi bu dualarimi kendim ve müslüman kardeslerim için istiyorum. *Sana bana ve bütün kainata yol gösteren, alemlerin hayatina program çizen allahim, tüm eksik ve noksan tanitmalardan uzaksin, Sübhansin. *Bütün peygamberlere selat ve selam, Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamdolsunALLAHIMAMİN | |
|