Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

25 aralik günün hikayesi

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

25 aralik günün hikayesi Empty
MesajKonu: 25 aralik günün hikayesi   25 aralik günün hikayesi Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 4:00 pm

Tayran Han Ve Ceylan Kız...

Munzur dağı yamaçlarında yemyeşil bir vadinin içinde akan görkemli bir çağlayan ve o çağlayanın kıyısında insanları kardeşçe ve huzur içinde yaşayan bir köy varmış. o zamanlar gündüzler hep güneşli25 aralik günün hikayesi Smilev geceler hep yıldızlı geçermiş yağmur yağmadıkça. O köyün insanları hayvancılık ve tarımla sağlarmış geçimini. Akıllısı varmış delisi varmış25 aralik günün hikayesi Smilev uslusu varmış mutlusu varmış o Köyde herkes biribirini sever25 aralik günün hikayesi Smilevsayarmış. Anlayacağınız dost çokmuş25 aralik günün hikayesi Smilev düşman yokmuş.

Bitkiler boy boy25 aralik günün hikayesi Smilev hayvanlar soy soy25 aralik günün hikayesi Smilev yamaçlar renk renk nergiz25 aralik günün hikayesi Smilev bahçeler gül25 aralik günün hikayesi Smilev lâle25 aralik günün hikayesi Smilev sümbül25 aralik günün hikayesi Smilevdağlar süsen25 aralik günün hikayesi Smilev kardelen25 aralik günün hikayesi Smilev tarlalar başak başak ekin25 aralik günün hikayesi Smilev ağaçlar çeşit çeşit meyve doluymuş…Öyle ki güzellikler çok25 aralik günün hikayesi Smilev kötülükler yokmuş.

Gelgelelimki bu güzel yörede sesi dağları yakan25 aralik günün hikayesi Smilev dağlara yamaçlara yanık türküler söyleyen Tayran Han adında genç bir aşık yaşarmış. Tayran Han onca güzelliğe çağlayana25 aralik günün hikayesi Smilev çiçeğe25 aralik günün hikayesi Smilev bahçeye25 aralik günün hikayesi Smilev suya25 aralik günün hikayesi Smilev babasının varlığına ve etrafındaki insanlara rağmen çok yalnızmış... Gün geceye durduğunda25 aralik günün hikayesi Smilev gökyüzüne bakar25 aralik günün hikayesi Smilev gördüğü her yıldıza bir türkü söyler25 aralik günün hikayesi Smilev içini tarifsiz bir aşk ateşi yakarmış…Efkarından sazı ağlar25 aralik günün hikayesi Smilev yüreği sızım sızım sızlarmış... Her gece Ceylan gözlü25 aralik günün hikayesi Smilev gül bakışlı bir kız girermiş rüyalarına25 aralik günün hikayesi Smilev yüreği aşkla25 aralik günün hikayesi Smilev özlemle çarparmış her sabah uyandığında.

İstermiş ki25 aralik günün hikayesi Smilev rüyaları gerçek olsun25 aralik günün hikayesi Smilev rüyasında gördüğü ceylan gözlüsüne kavuşsun25 aralik günün hikayesi Smilev koynunda uyuyup25 aralik günün hikayesi Smilev koynunda uyansın25 aralik günün hikayesi Smilev yüreği her gece aşkla dağlansın25 aralik günün hikayesi Smilev çağlayanlar daha bir çağlayan25 aralik günün hikayesi Smilev sevdalar daha bir sevda olsun25 aralik günün hikayesi Smilev sevda türküleri aksın durmadan dilinden koylara25 aralik günün hikayesi Smilev nehirlere25 aralik günün hikayesi Smilev alıp götürsün sesini rüzgarlar sevdalı iklimlere.

Günlerden bir gün yine sazını eline alıp dağın başında25 aralik günün hikayesi Smilev başını göğe kaldırmış türküsünü söylerken birden bir hışırtı duymuş... Bakmış ki her gece rüyalarına girdiği güzeller güzeli Ceylan bakışlı kız durur karşısında... Durur da öylece süzer nazlı gözlerini ona doğru... Tayran Han 'nın kalbine kor olur düşer bakışı25 aralik günün hikayesi Smilev heyecanla sarsılır gövdesi...Sevdası türkü olur25 aralik günün hikayesi Smilev şiir olur dökülür dilinden dağlara25 aralik günün hikayesi Smilev ovalara25 aralik günün hikayesi Smilev çağlayanlara...
"Hoş geldin ceylan bakışlım... maralım25 aralik günün hikayesi Smilev yaklaş25 aralik günün hikayesi Smilev daha da yaklaş ki yakından göreyim ceylan gözlerini25 aralik günün hikayesi Smilev nicedir beklediğimdin25 aralik günün hikayesi Smilev düşlediğimdin25 aralik günün hikayesi Smilev umudum25 aralik günün hikayesi Smilev ışığım25 aralik günün hikayesi Smilev sevincim25 aralik günün hikayesi Smilev her gece rüyalarıma giren sevdiğimdin." der

Ceylan bakışlı kız yaklaşmış ürkek ürkek sonra telaşlı bir biçimde yürüyüp gözden kaybolmuş... Sinmiş bir ağacın gölgesine25 aralik günün hikayesi Smilev derdini dillendirmiş kendince:

"Sesini duydum uzaklardan25 aralik günün hikayesi Smilev yaktığın türkülerden aldım sesini!... Sesine sevdalandım da geldim sana25 aralik günün hikayesi Smilev yüreğine sevdalandım da sevdim seni. Ne var ki ben yetim25 aralik günün hikayesi Smilev kimsesiz fakir bir kızım25 aralik günün hikayesi Smilev yaralı bir kardeşim vardı25 aralik günün hikayesi Smilev çekip gitti buralardan25 aralik günün hikayesi Smilev onu bulmadan25 aralik günün hikayesi Smilev bulup yarasını saramadan sana dönemem25 aralik günün hikayesi Smilev ahtım var25 aralik günün hikayesi Smilev andım var… Geldim25 aralik günün hikayesi Smilev gördüm25 aralik günün hikayesi Smilev bildim25 aralik günün hikayesi Smilev sevdim seni...Fakat benim daha gidecek yolum25 aralik günün hikayesi Smilev çekecek çilem var. Ama dünyanın neresine gidersem gideyim bir gün mutlaka döneceğim sana"

"Duydum demiş sesini Ceylan bakışlım25 aralik günün hikayesi Smilev duydum duymasına da hem gelir kendini gösterirsin25 aralik günün hikayesi Smilev hem de giderim dersin? Her gece seni söyledim ezgilerimde25 aralik günün hikayesi Smilev seni yazdım gökyüzüne. Uçan kuşun kanadında25 aralik günün hikayesi Smilev çağlayan nehirlerin nefesinde25 aralik günün hikayesi Smilev tan yerinde şavkıyan seherlerde25 aralik günün hikayesi Smilev yağmurların buğusunda aradım izini.

Gitme… Önce görünüp25 aralik günün hikayesi Smilev sonra bırak git diye mi geldin? Gidersen yaşadıkça bükülür boynum25 aralik günün hikayesi Smilev yüzün gülmez25 aralik günün hikayesi Smilev dünya döndükçe kanar yaram25 aralik günün hikayesi Smilev muradım25 aralik günün hikayesi Smilev ereğim sensin…"

Ceylan kızın sevdalı yüreği acıyla burkulmuş... Seslenmiş titreyen sesiyle:
"Nedir bu ilenmen ? Nedir bu halden bilmez tavrın?... 'Zaman' dedikleri bir ilaç var25 aralik günün hikayesi Smilev ben yollara düşüp onu bulacağım25 aralik günün hikayesi Smilev kardeşimin yarasını onunla sarıp iyileşmesini bekleyeceğim... Burda kalırsam şu halimle; sana acıdan25 aralik günün hikayesi Smilev tasadan başka bir şey veremem. Sen gönlü yüce bir aşıksın25 aralik günün hikayesi Smilev sevda ipekleriyle döşeli yolların... Beni sen anlamazsan25 aralik günün hikayesi Smilev kimler anlasın?"

Tayran Han küsmüş25 aralik günün hikayesi Smilev Ceylan gözlü boynu bükük; vurmuş kendini yollara... Bağrında kardeşine yetişmenin ve sevdalısına geri dönmenin hasreti25 aralik günün hikayesi Smilev vuslata ömrü yetsin diye dualar ederek çekip gitmiş uzaklara...

Tayran Han fısıldamış ardından:
" Bekleyeceğim maralım25 aralik günün hikayesi Smilev Ceylan bakışlım25 aralik günün hikayesi Smilev başımda bir tek saç25 aralik günün hikayesi Smilev ağzımda bir tek diş kalmayıncaya ve toprağa girip mezarımda tek bir ot bitmeyinceye değin..."

Ay geçmiş25 aralik günün hikayesi Smilev gün geçmiş25 aralik günün hikayesi Smilev mevsimler mevsimlere25 aralik günün hikayesi Smilev yıllar yıllara kavuşmuş... Diyar diyar gezmiş Ceylan kız25 aralik günün hikayesi Smilev bulmuş kardeşini25 aralik günün hikayesi Smilev sarıp iyileştirmiş yarasını25 aralik günün hikayesi Smilev iyileştirmişte aradan çok uzun zaman geçmiş ne eski güzelliği ne de ceylan bakışı kalmış… Sevdalısının içli sesi25 aralik günün hikayesi Smilev gönlünün mabedinden bir an olsun silinmemiş25 aralik günün hikayesi Smilev hayali gözlerinin önünden gitmemiş…...

Tayran Han sarılıp sazına o dağ benim25 aralik günün hikayesi Smilev bu yayla benim gece gündüz çağlayanlara25 aralik günün hikayesi Smilev esip geçen rüzgarlara türküler sölemiş yanık sesiyle.

eser bahar yeli dağlar serindir
yardan ayrılmışam yaram derindir
ceylan gözlerine kurban olduğum
gel de bu gönlümü artık sevindir

elden ele uçup giti can kuşum
bu ağzıma kilit vurmuş susmuşum
yüreğimde yamru yumru sancı var
hasretinden sararmışım solmuşum

aşkının oduyla kahroldum ceylan
hicran oklarıyla vuruldum ceylan
günler asır oldu geceler zindan
seni beklemekten yoruldum ceylan

Günler25 aralik günün hikayesi Smilev haftalar25 aralik günün hikayesi Smilev aylar25 aralik günün hikayesi Smilev yıllar birbiri ardına geçip giderken25 aralik günün hikayesi Smilev Ceylan bakışlı kız hastalanmış... Ayaklarında sevdalısına kavuşacak dermanı kalmamış25 aralik günün hikayesi Smilev acıkmış25 aralik günün hikayesi Smilev susamış... Ama yine de bir an olsun durmamış25 aralik günün hikayesi Smilev düşe kalka düşmüş yola25 aralik günün hikayesi Smilev bilirmişki derman25 aralik günün hikayesi Smilev sevdalısına kavuşmada25 aralik günün hikayesi Smilev sevdiğine sarılmadaymış.

Aç susuz varmış köye25 aralik günün hikayesi Smilev sevdalısının dağın eteklerinde kendisini beklediğini söylemişler.
Birbirlerini gördükleri ilk andaki kadar ışıltılı ve sakin bir sabahmış munzur dağının etekleri. Ceylan gözlü zar zor varmış munzur dağının eteklerine.

Nice soğuk iklimlerden sıcak iklimlere değin yolunu gözlediği ceylanını25 aralik günün hikayesi Smilev gelişinden bilmiş Aşık Tayran Han ... Seslenmiş usulca:
"Ey sevdiğim25 aralik günün hikayesi Smilev ey bir ömür yollarını gözlediğim25 aralik günün hikayesi Smilev ey güzeller güzeli ceylan gözlüm25 aralik günün hikayesi Smilev nihayet döndün sonunda... Buldun mu kardeşini25 aralik günün hikayesi Smilev iyileşti mi yarası?. Vardın geldin ama; şimdi de benim sana verecek bir şeyim kalmadı gönlümden başka. Gönlümü kasıp kavuran hasretin25 aralik günün hikayesi Smilev ateşi oldu bağrımın25 aralik günün hikayesi Smilev türkülerim25 aralik günün hikayesi Smilev şiirlerim savrulup hasret rüzgarında sana kavuşmadan küle döndü...
Varım yoğum savrulup gitti elimde tek bir kırık saz kaldı.. Susuzluğunu gidereceğin bir pınarım bile yok25 aralik günün hikayesi Smilev kuruyup gitti hepsi25 aralik günün hikayesi Smilev acıkırsan neyle doyurayım seni; sabır taşlarımda biriktirdiğim sabrım yetmezki mutluluğuna "
Ceylan gözlü; içinde yıllarca biriktirdiği ateşle koşmaya çalışırken sevdiği adama25 aralik günün hikayesi Smilev yuvarlanıvermiş dağdan aşağı25 aralik günün hikayesi Smilev başı kocaman bir taşa değmiş... Son mecaliyle konuşmaya çalışmış ve bu konuştuğu son cümleler olmuş. Tayran Han25 aralik günün hikayesi Smilev Ceylan gözlüsünü kurtarmak isterken birlikte yuvarlanıvermişler kayalardan aşağı.

"Sarıl bana hasret kaldığım25 aralik günün hikayesi Smilev söndür içimde yıllaraca biriktirdiğim ateşi.... Sar beni yazgım olan; canım tenimden çıkmadan beni sana kavuşturan sevdan ile...
Koynundan alsın canımı ölüm25 aralik günün hikayesi Smilev dinsin bu hasret ateşi. Yüreğim yüreğinden hayat bulsun yeniden. Sevdanla yaşat beni en güzel türküler söyleyerek25 aralik günün hikayesi Smilev kollarında uyut beni güzel sesinle.."

Ve Tayran Han nın yıllarca yolunu gözlediği sevgilisi teslim etmiş canını kollarında25 aralik günün hikayesi Smilev nazlı gözleri kapanırken yanaklarında süzülen yaşları ırmağa dönüşmüş...

Tayran Han tüm acılardan da büyük bir acıyla öyle sarsılmış25 aralik günün hikayesi Smilev öyle inlemiş ki25 aralik günün hikayesi Smilev gökyüzü yırtılmış acılı türküler okurken sesinden25 aralik günün hikayesi Smilev şimşekler çakmış25 aralik günün hikayesi Smilev simsiyah bir yıldırım düşmüş dağlara25 aralik günün hikayesi Smilev acıyla inlemiş koca munzur dağı...
İşte o gün bu gündür ne zaman mevsim bahara dönse25 aralik günün hikayesi Smilev Teyran vadisinden Ceylan kızın gözyaşları pınar olur çağlayarak akar ve bir yerden sonra kaybolur. Munzur ve Mercan dağının kesiştiği noktada ağıtlar rüzgar olur haykırır yıldızlı gecelerde; Tayran Han sesinde kimselerin duymadığı25 aralik günün hikayesi Smilev kimselerin bilmediği bir türkü yankılanırmış o vadinin en kuytu yerinde...
https://acelya.forumakers.com

25 aralik günün hikayesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-