Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Empty
MesajKonu: 14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi   14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Icon_minitimeC.tesi Mart 14, 2009 2:55 pm

Böbrek Nakli

-Merhaba Recep hoş geldin.
-Hoşbulduk abi.
-Eee… neticeleri aldın mı?
-Aldım abi. Birimizin neticeleri iyi ama birimizde sorun çıktı.
Ağabey olan Zeki yerinde rahatsızca kıpırdandı.
-Bana bak14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev “ Doktor arkadaşım14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev ucuza14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev baştan aşağı muayene edecek14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev ikimiz beraber gidelim” dedin gittik. Karnımın altında sıkıştıran ağrından başka birşeyim yoktu. Şimdi bana bir de kötü haber verme.
-Merak etme abi14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev Allah çaresiz dert vermesin. İyi ki kontrole gitmişiz.
-Niye ki. Önemli bir şey mi var.
-Doktor arkadaşım Selim14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev böbreklerde sorun çıktığını söyledi.
Zeki iyice telaşlandı;
-Ben de mi?
Recep abisinin telaşlı haline baktı14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev kısa bir sessizlikten sonra gülümsemeye çalışarak devam etti;
-Yok yok… merak etme sende değil14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev bende.
Recep14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev oturduğu yere yerleşti14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev ağırdan ağıra14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev yavaş yavaş konuştu;
-Neyse14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev çaresi var demiştin. Neymiş çaresi.
-Böbrek nakli.
-Öyle mi! Böbrek bulmak kolay değil diye duymuştum. Sana ne çabuk bulundu böyle.
-Beraber gittik ya abi.
-Eeee…
-Senin de her türlü bulguların hastanede kayıtlı ya14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev senin böbrek bana uyuyormuş.
Zeki14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev kaşlarını çattı;
-Ne diyorsun sen Recep. Ben nasıl vereyim sana böbreğimi14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev ben ne olacağım.
-Abi bilmiyor musun14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev sağlam olduktan ve kendine dikkat ettikten sonra bir böbrek de yetiyormuş.
-Olmaz14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev olmaz Recep. Bak sen benden genç olduğun halde iki böreğinde göçmüş14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev başkasından böbrek istiyorsunBenim ne garantim var? Sana bir böbreğimi verdikten sonra ya diğeri de işini yapamazsa. Sen benim böbreğimle rahat rahat gezerken14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev ben diyaliz makinelerinde mi ömür tüketeceğim..
Recep’in bakışlarındaki gülümseme kaybolmaya başlamıştı.
-Şaka yapıyorsun değil mi abi.
-Bu işlerin şakayla filan ilgisi olmaz Recep. Tamam kardeşimsin14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev tamam zor günümde çok borç verdin ama bu iş başka.
-Sen benim yerimde olsaydın14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev düşünmeden verirdim abi. Eğer beni denemek için yapıyorsan14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev yapma. Sen böyle konuştukça gerçekten üzülmeye başladım.
-Bak Recep14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev açık söylüyorum14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev eğer borcumu başıma kakıp da isteyeceksen14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev hemen bir takvime bağlayalım14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev birkaç senede ödeyim. Borç çok14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev hemen ödeyemem ama borcumu kullanıp bana boşuna baskı kurmaya kalkma.
-Ben sana borç lafı açtım mı! Her zaman demedim mi14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev “Ne zaman müsait olursan14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev o zaman ödersin.” Diye. Bu iş başka abi14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev kardeş kardeşe böyle durumda yardımcı olmazsa14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev başka ne zaman gösterecek kardeşliğini.
-Hiiiiç boşuna çeneni yorma. Sen de bekle biri organ bağışlasın diye14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev başkaları nasıl bekliyor.
-Organ bağışlayan o kadar azken14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev yıllarca bekleyenler varken14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev insan kardeşinin diyaliz makinelerinde sürünmesine nasıl göz yumalbilir ki.
-Son sözüm bu Recep14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev benim ki de can.
Recep yüzü asık14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev morali bozuk ayağa kalktı.
-Pekala abi14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev seni bir daha rahatsız etmeyeceğim. Ama ameliyat işlemlerine başlaması için kimliklerimizi doktor Selim’e bırakmıştım. Ona uğrayıp kimliğini alabilirsin.
-Güle güle14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev güle güle !…

Ertesi gün Zeki hastanedeydi. Biraz da eleştirmesindençekine çekine14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev doktor Selim’in odasına girdi;
-İyi günler doktor bey!
-Ooo hoşgeldiniz Zeki bey. Nasılsınız?
-İyiyim iyiyim.
-Az önce Recep de telefon etmişti14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev yarın tam ameliyat saatinde hastanede olacağını söyledi.
-Öyle mi! Aslında ben de o konuda konuşacaktım doktor bey.
-Buyrun.
-Bu ameliyat olmasın diyecektim.
-Olur mu! Siz ne diyorsunuz14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev diyaliz makinelerinde dolaşmak14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev o ağrıları çekmek14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev her hafta14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev bazen haftada iki kez hastaneye koşmak14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev üstelik çoğu zaman ağrı içinde sıra beklemek kolay mı sanıyorsunuz. Üstelik sizlerin durumu çok güzel14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev iki kardeşten biri böbrek hastası çıkıyor14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev aynı gün muayene olan kardeşinin de böbrekleri hem sağlam14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev hem de kardeşine uyumlu çıkıyor.
-Doktor bey14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev kusura bakmayın14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev tartışmak istemiyorum. Kimliğimi alıp gideceğim14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev bu ameliyatı istemiyorum.
Doktor çok şaşkındı;
-Zeki bey14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev karar sizin14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev zorla bir şey yaptırma imkanımız yok ama bir doktor olarak bu durumu kabullenemiyorum. Gelin bir daha düşünün14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev bu yaptığınızın hiçbir mantıklı tarafı yok. Ameliyat masasına yatmaktan korkuyorsanız14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev günümüzde bu ameliyatlar oldukça başarılı yapılıyor.
Kimliği uzattı;
-Evraklar önümde hazır14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev sadece sizin imzanız kalmıştı. Bakın kardeşiniz de yarın vaktinde burda olacağını söyledi14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev daha ne istiyorsunuz ki14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev anlayamıyorum.
-Doktor bey14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev bey eninde sonunda bir organ bağışlayan çıkacaktır.
-Korkarım ki sizin o kadar vaktiniz yok.
Zeki14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev içinde inceden bir sızı duyar gibi oldu.
-Kardeşimin durumu o kadar mı kötü?
-Kardeşinizin mi! …Recep size söylemedi mi14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev sizin böbreklerden biri hiç çalışmıyor14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev diğeri de iflas etmek üzere.
Zeki’nin gözlerinde korku14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev acı14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev hüzün toplanırken14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev durumu yeni anlayan doktor bir an Zeki’nin gözlerinin içine öfkeyle baktıktan sonra ayağa kalktı;
-Zeki bey14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev kardeşiniz böbreğini size vermek için yarın burda olacak. Size tavsiyem14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi Smilev bu evrakları imzalayıp sekreterliğe bırakın ve yarın ameliyat için burda olun.

Ahmet Ünal Çam
https://acelya.forumakers.com

14 Mart 2009 Cumartesi ~ Günün Hikayesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-