Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Empty
MesajKonu: 14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi   14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Icon_minitimeC.tesi Nis. 18, 2009 3:48 pm

Geleceğin Aynası

Adamın biri14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev ilk defa gittiği şehrin tarihi çarşısına uğradığında14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev bir dükkana girerek;
- Hatıra eşya almak istiyorum14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev demiş.Ne tavsiye edersiniz?
Dükkan sahibi yaşlı zat14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilevadamı tepeden tırnağa süzüp:
- Buranın en meşhur malı14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev aynalardır evladım14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev demiş. Ama onları almaya güç ister.

Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev hiç düşünmeden:
- Ben14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev yaşadığım şehrin en zengin insanıyım14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev diye atılmış. Benim için para önemli değil.
İhtiyar14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev dudak büküp:
- İnşaallah gücün yeter14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev demiş. Çünkü padişahlar bile alamadı onları.
Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev ses tonunu iyice yükselterek:
- Benim elde edemeyeceğim şey yoktur!..diye direnmiş. Fiyatları ne kadar?
İhtiyar adam:
- Seçeceğin aynaya bağlı14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev diye gülümsemiş. nümüze ait aynaları normal fiyata alabilirsin. Fakat eski aynalar pahalıdır.Hele hele antikalara gücün yetmez. Ama geleceğin aynası bedavadır14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev fakat onu görsen pek beğenmezsin.
Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev bu sözleri pek anlamamış. Ama merakından çatlayacak gibiymiş. Aynaları bir an önce görmek istediğinden14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev yaşlı adamın koluna girip14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilevdükkanın arka bölümüne geçmiş.
Yaşlı adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev elindeki baston ile işaret ederek:
- Sana ilk önce günümüze ait aynayı göstereyim14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev demiş.Çerçevesi gümüştendir. Fiyatıysa sadece üç altındır.
Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev duvarda asılı duran kristal aynayı kısa bir süre incelemiş. Ve ona bakarak saçlarını düzelttikten sonra:
- Bunun bir özelliğini görmedim14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev demiş. Evimde de bundan üç dört tane var.
Yaşlı adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev seke seke ilerleyerek:
- O halde bu aynaya bak!.. demiş. Çeyrek asır öncesine aittir. Çerçevesi bakırdandır. Fiyatı ise yüz kese altındır.
Adam:
- Herhalde şaka yapıyorsunuz14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev diye gülümsemiş.Böyle basit bir ayna14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilevon altın bile etmez.
İhtiyar adam:
- Ben sana söylemiştim!.. diye kızmış. İsterseniz vazgeçin.
Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev iş olsun diye aynaya baktığında14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev bağırmamakiçin kendini zor zaptetmiş. Gözlerini ovuşturarak baktığı aynadaki görüntü14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev onun yirmibeş yıl önceki haline aitmiş. Ne başının büyük bölümünü saran beyaz saçlar varmış bu görüntüde14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev ne de yüzünü kırış kırış eden derin çizgiler.
Adamın aynaya takılan gözleri14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev biraz sonra fal tşı gibi açılmış. Çünkü aynadaki gençlik görüntüsünün hemen arkasından14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilevsevdikleri geçiyormuş birer birer.
Büyük bir dehşet içinde:
- Aman Allah’ım!.. diye bağırmış.Bu geçen14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilevkız kardeşim değil miydi? Hem de henüz kanser olmadan önce.
Daha sonra14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev en sevdiği teyzesi ve dayısı da geçmişler14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev adamın görüntüsü ardından. Her ikisi de14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev çeyrekasır önceki halleriyle.
Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev dayanamayıp başını çevirmiş aynadan. İhtiyar14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev ona sokulup:
- Bu işten vazgeç!. demiş.Zaten bir çok insan da öyle yaptı.
- Hayır!. diye itiraz etmiş adam. Kardeşimi özlemiştim14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev dayımla teyzemi de.
- Peki!. demiş ihtiyar. Şu gördüğün bir antika aynadır. Çerçevesi ahşaptır. Değeriyse bin kese altın eder.
Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilevoraya doğru ilerlerken14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilevkorkusundan vazgeçmiş. Ama merakını yenemeyip aynaya baktığında14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev küçük bir çocuk gibi çığlık atmış. Yedi sekiz yaşlarında bir çocuk duruyormuş karşısında. Soluk yüzlü14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev incecik14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev dişleri dökük ve saçları dağınık bir çocuk.
- Aman Allah’ım!.. diye bağırmış. Bu benim çocukluğum. Cebimdeki sapan bile duruyor.
Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev biraz sonra sendeleyerek duvara tutunmak zorunda kalmış. Bu sefer14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev 30-35 yaşlarındaki halleriyle annesi ve babası geçiyormuş geriden. Daha sonra da14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev nur yüzlü dedesi. Annesi14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev her gün defalarca yaptığı gibi14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev öpüvermiş onu yanağından. Babası ise14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev er zamanki şakacılığıyla14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev ensesine bir şaplak atmış yavrusunun.
Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev kaçarcasına uzaklaşmış oradan. İhtiyarın yanına yığılmış ağlayarak.
Yaşlı adam:
- Gerçek aynalar böyledir evladım!.. demiş. Bu yüzden de ulaşılmaz onlara.
Adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev biraz olsun kendine geldiğinde14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev dükkandan atmak istemiş kendini. Fakat tam çıkacakken:
- Bedava aynalardan söz etmiştiniz14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev demiş. Onu da merak ettim.
İhtiyar adam:
- Ona hiçbakma evlat!. diye atılmış. Bu gün çok fazla yoruldun14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev kalbin dayanmaz.
- Mutlaka bakmalıyım!. diye ısrar etmiş adam. Gördüğüm şeylere artık alıştım.
Yaşlı adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev çaresiz kabul etmiş ve duvarlara asılanlardan farklı olarak14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev dükkanın döşemesi üzerine indirilen bir aynayı gösterip:
- İşte bu da geleceğin aynası!. demiş. Çerçevesi altından olup bedavadır. Ama onu hiç kimse almadı.
Adam:
- Geleceğin aynası ha!.demiş.Üstelik de altından ve bedava…
İhtiyar14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev hiç sesini çıkartmamış. Adam ise14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev emin adımlarla aynaya doğru ilerlemiş ve bakmak için yere eğildiğinde oracığa yığılıp kalıvermiş.
Yaşlı adam:
Geleceğin aynasında ne göreceğini tahmin etmen ve ona göre hazırlıklı olman gerekirdi evladım14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev demiş. Senin de gücün yetmedi demek ki…
İhtiyar adam14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev müşterisinin cansız vücudunu kucaklarken14 Nisan 2009 Salı ~ Günün Hikayesi Smilev onun ayndaki görüntüsüne bakmış.
Kuru bir iskelet görünüyormuş…
https://acelya.forumakers.com

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-