Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

25 mayis günün duasi

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

25 mayis günün duasi Empty
MesajKonu: 25 mayis günün duasi   25 mayis günün duasi Icon_minitimePtsi Mayıs 25, 2009 6:52 pm

BİZİ DOĞRU YOLA İLET
Sual: Fatiha suresini tek başına sure veya dua olarak okuyorum. "Sana ibadet ederiz25 mayis günün duasi Smilev senden yardım dileriz25 mayis günün duasi Smilev bizi doğru yola ilet" şeklinde çoğul dua edilmiş oluyor. Niçin "Beni doğru yola ilet!" denmiyor da25 mayis günün duasi Smilev bizi deniyor?
CEVAP
Dua umumi olursa25 mayis günün duasi Smilev kabul olma ümidi daha fazladır. Bunun için ben yerine biz demek gerekir. Bizleri denince25 mayis günün duasi Smilev bütün müslümanları içine alır. Ayrıca müslümanların içinde birinin duası kabul olunca25 mayis günün duasi Smilev diğerlerininki de onun hürmetine kabul olur. (İmam-ı Razi)

Bu bakımdan dua ederken25 mayis günün duasi Smilev "Bizi" denmeli ve duaya salevat-ı şerife ile başlayıp yine salevat-ı şerife ile bitirmek sünnettir. Allahü teâlâ25 mayis günün duasi Smilev salevat-ı şerifeyi kabul eder. Duanın başı ve sonu kabul olunca ortasının kabul olmaması düşünülmez. Peygamber efendimiz25 mayis günün duasi Smilev (Allahü teâlâya günah işlenmeyen dil ile dua edin) buyurunca25 mayis günün duasi Smilev Eshab-ı kiram25 mayis günün duasi Smilev böyle bir dili nasıl bulacaklarını sual ettiler. Resul-i Ekrem efendimiz25 mayis günün duasi Smilev (Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun25 mayis günün duasi Smilev ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu. Hele dua25 mayis günün duasi Smilev mümin kardeşimizin gıyabında yapılırsa25 mayis günün duasi Smilev duanın kabul olma ihtimali daha fazlalaşır.
https://acelya.forumakers.com

25 mayis günün duasi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-