Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

19 ekim günün yemegi

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

19 ekim günün yemegi Empty
MesajKonu: 19 ekim günün yemegi   19 ekim günün yemegi Icon_minitimePtsi Ekim 19, 2009 7:11 pm

19 ekim günün yemegi Checkerboard_cookies_1
Hafta sonunu 3 farklı sebze yemeği ve sadece 1 hamurişi yaparak geçirdim. Dün akşam bir ara kendimi durdurmama yardımcı olması için kardeşime " bana "abla sakın kek yapma" der misin? " diye sorduğumda "niye? yap tabii ama havuçlu ve cevizli olsun!" cevabını verdi. Yine de kendime eylül ayını sebzeye ayırdığımı hatırlatıp kek yapmadım. Belki perşembe günü sabrımın ödülü olarak -her ne kadar evde bu konuda beni sadece kardeşim desteklese de- bir kek yapabilirim.
Cumartesi akşamından pazar sabahı kahvaltı için ne yapacağımı düşünürken Burcu'nun sitesinde gittiği pastahanede fotoğrafladığı kurabiyeleri gördüm. Fotoğraftaki kurabiyeleri birkaç ay önce Williams-Sonoma'nın sitesinde görmüştüm. Ama o sitedeki kurabiyeler çok yağlı gözüktükleri için başka yerlere bakmaya başladım. M.S Living'de benzer bir tarif vardı ama 1 paket margarin kullanılarak 48 kurabiye elde ediliyordu. Sonradan Canadian Living'de aradığım tarifi buldum. 1 paket tereyağı ile 86 kurabiye yapıldığı için bu tarifte karar kıldım.

Sonuçta kurabiyeyi her tadan çok beğendi, yeğenim akşam uğradığında "gene kuyabiye!" diye peşimden ayrılmadı.
İki renkli kurabiye

Malzemeler:

• 1 paket kakao, 50 ya da 100 gr (arzuya göre)
  • 1 paket tereyağı (250gr), oda sıcaklığında
  • 2 bardak (500ml) toz şeker
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı (25 ml) vanilya
  • 4 bardak (1lt) un
  • 1 tatlı kaşığı (5 ml) karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz

not: aslı tarifte benmari usulü eritilmiş 125 gr bitter çikolata kullanılıyor.

Hazırlanması:

1. Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların 2 tanesini teker teker ekleyip vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
  2. Ayrı bir kabın içinde unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin. Eğer un çok az geldiyse azar azar un ekleyin.
  3. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın. Sade hamuru 2 yağlı kağıt arasına koyup merdane ile açın. Kakaolu hamur içinde aynı işlemi yapın. Hamurları yarım saat buzdolabında bekletin.
  4. 19 ekim günün yemegi Checkerboard_cookies_2
    Hamurları dolaptan çıkarıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin. Yağlı kağıt üzerinde 2 vanilyalı şeriti ve 1 kakaolu şeriti birbirlerine yakın ama değmeyecek şekilde yanyana koyun. Kalan bir yumurtayı bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla yerleştirdiğiniz şeritlerin üzerlerine ve yanlarına sürün. Şeritleri birbirlerine değmeleri için hafifçe itin. Üst kata 2 kakaolu ve bir vanilyalı şerit yerleştirip onlara da yumurta sürün. Böylece 6 kat yapın. (Uzun şeritlerle uğraşmak zor olduğu için ben uzun şeritleri keserek yaptım)
  5. Kat tamamlanınca bıçak ile bir parmak genişliğinde kalıplar kesip streçe sarın ve hemen buzdolabına kaldırın. Bu işleme tüm şeritler bitene kadar devam edin. Kalıpları yarım saat dolapta bekletin. (İsterseniz bu halde 4 gün bekleyebilirler.)
  6. 19 ekim günün yemegi Checkerboard_cookies_3
    Fırını 180C'ye getirin. Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın
https://acelya.forumakers.com
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan

MesajKonu: Geri: 19 ekim günün yemegi   19 ekim günün yemegi Icon_minitimePtsi Ekim 19, 2009 7:11 pm

Seni özlüyorum çünkü seni seviyorum hemde çok
Doğrularını yanlışlarını sorgulamadan
bir çocuk yüreği gibi masumca yaşıyorum seni
Bu hayata verdiğim her nefesde

gittiğim her yerde sende benimle birlikte varsın
O yüzden yalnızlık hiç bilmiyorum
Asla değiştirmeden en katıksız halinle seviyorum seni
Özgürleşiyor aşkımız sevdikçe büyüyor özledikçe yüceliyor
İşte en çok bunu özlüyorum seni sevmeyi özlüyorum
Sevdikçe daha çok özlüyorum özledikçe daha çok seviyorum
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan

MesajKonu: Geri: 19 ekim günün yemegi   19 ekim günün yemegi Icon_minitimePtsi Ekim 19, 2009 7:11 pm

Oysa.. siyah giyen meleklerdik biz.. 19 ekim günün yemegi Bisgibi
ağlardık nedensiz.. kırılgan kalplerimiz , hep bi hüzün kaplardı sessiz..

ışıldardı gözlerimiz , umut saçardık etrafa..
ne kadar yansada ne kadar acısada canımız elbet bi gün sağanak dinecek
cennet olacaktı sonumuz biliorduk.. ve biliyorduk ki bi kanatlarımız eksikti bizim..
yaralı.. kanatsız.. reddedilmiş ruhlarımıza.. siyah giyen meleklerdik sadece..

19 ekim günün yemegi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-