Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

17 ekim günün hikayesi

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

17 ekim  günün hikayesi Empty
MesajKonu: 17 ekim günün hikayesi   17 ekim  günün hikayesi Icon_minitimePtsi Ekim 19, 2009 7:13 pm

Çok sevdikleri sahilde sevgilisiyle el ele dolaşıyorlardı yine. Öyle uyumlu bir çifttiler ki onları görenler gıpta ile baktıklarını saklayamıyorlardı. Bu bakışlara gurur ve kıskançlık karışımı bakışlarla karşılık vermekten bir türlü kendini alamıyordu.

- “Aşkım” dedi Ayşe17 ekim  günün hikayesi Virgul “ben acıktım bir şeyler yesek mi?”
- “Olur17 ekim  günün hikayesi Virgul ben de acıkmıştım zaten. Ne yemek istersin?” Diye sordu.

Ayşe’nin ne diyeceğini beklerken yol boyu sıralanmış lokanta ve kafelere bakmaya başladı.

- “Uyan tertip17 ekim  günün hikayesi Virgul hadi kalk biraz da ben kestireyim ya.”
- ?
- “Ne o lan17 ekim  günün hikayesi Virgul rüyanda sevgilini mi görüyordun yoksa?” Diye sırıtan arkadaşına ters ters baktı.
- “Tamam kalkıyoruz17 ekim  günün hikayesi Virgul sırıtma da yat hadi” diye homurdandı kalkarken.
Paltosunun altında yaktığı sigarasını hemen teneke kola kutusuna sokarak bir nefes çekti.
- “Sigaranın ışığı gece kilometrelerce öteden fark edilir17 ekim  günün hikayesi Virgul kanas tüfeğine iyi bir hedef olursunuz.” demişti komutanları daha ilk operasyonlarında. O günden beri herkes sigarasını bu yöntemle içiyordu. Yine sayısını unuttuğu operasyonlardan birindeydiler17 ekim  günün hikayesi Virgul günlerdir bu dağlarda dolaşıyorlardı17 ekim  günün hikayesi Virgul sıcak suyu ve sıcak yemeği görmeyeli çok olmuştu17 ekim  günün hikayesi Virgul rahat yatağı ise çoktan unutmuşlardı. Uyumamak için her zamanki gibi sevgilisini düşünmeye başladı17 ekim  günün hikayesi Virgul babasının isteğiyle tecilini bozup askere gittiğinde ne çok ağlamıştı Ayşe17 ekim  günün hikayesi Virgul terminalde nasıl da sımsıkı sarılmış17 ekim  günün hikayesi Virgul bir türlü ayrılmak istememişti.
Acemi birliğini Isparta – Eğirdir Dağ Komando okulunda yapmıştı. Usta birliğinde Şırnak çıkınca iyice deliye dönmüştü sevgilisi17 ekim  günün hikayesi Virgul dağıtım izni de çabucak geçmişti. Gideceği günden bir akşam önce yine buluşmuşlardı.
-“sana bir şey olursa ben de yaşayamam kendimi öldürürüm” demişti Ayşe. Ne dese fayda etmiyor sürekli aynı kelimeyi tekrar ediyordu. “Sana söz veriyorum” demişti17 ekim  günün hikayesi Virgul “her ne olursa olsun geri döneceğim17 ekim  günün hikayesi Virgul Ölmeyeceğim söz”. Bu sözler Ayşe’yi birazcık teskin etmişti ama yine de “bunu nasıl garanti edebilirsin ki” diye sormadan edemedi. “Sevenler Ölmez” demişti “bana güven mutlaka geri döneceğim söz”

Aylardır Gabar dağlarında onu düşünerek ayakta kalmıştı17 ekim  günün hikayesi Virgul onu düşünerek sıcağa17 ekim  günün hikayesi Virgul soğuğa17 ekim  günün hikayesi Virgul açlığa17 ekim  günün hikayesi Virgul yorgunluğa göğüs germişti. Sayısız çatışmalara girmiş17 ekim  günün hikayesi Virgul arkadaşları yanı başında şehit olmuş17 ekim  günün hikayesi Virgul birçoğunu da yoğun ateş altında yere ancak 2 metre yanaşabilen helikopterlere fırlatmışlardı. Ama kendisi yaşıyordu işte. Verdiği sözü hiç unutmuyor17 ekim  günün hikayesi Virgul başının üstünden geçen her mermi17 ekim  günün hikayesi Virgul yakınlarında patlayan her roket veya el bombası onu daha da hırslandırıyor geri döneceğine olan inancını pekiştiriyordu.

Askerliğini yapmadan evlenmelerine izin vermeyen babasına eskisi kadar kızmıyordu artık. “iyi de oldu aslında” diye düşündü17 ekim  günün hikayesi Virgul “aradan çıktı işte17 ekim  günün hikayesi Virgul şunun şurasında teskereye ne kaldı ki”

Bu düşünceyle içini bir sevinç dalgası kapladı17 ekim  günün hikayesi Virgul ama uyuyan arkadaşlarına bakınca utandı bu sevincinden. Onları bırakıp gitmek çok zor olacaktı17 ekim  günün hikayesi Virgul kader birliği ettiği bu insanlarla arkadaşlık sınırını aşıp kardeş olmuşlardı çoktandır. İşte bunun için teskeresine az bir zaman kalmasına rağmen yanlarındaydı17 ekim  günün hikayesi Virgul komutanı “oğlum sen bu operasyona gelme istersen” deyince küfür yemiş gibi olmuş17 ekim  günün hikayesi Virgul şiddetle reddetmişti.

Bu düşüncelere dalmışken uzaktan bir ışık görür gibi oldu17 ekim  günün hikayesi Virgul rüzgâr kulağına bazı sesler de getirince en yakındaki arkadaşını uyandırdı17 ekim  günün hikayesi Virgul bir dakika sonra bütün tim uyanmış elleri tetikte mevzilerini almışlardı. Önce karanlıkta bir ışık çaktı17 ekim  günün hikayesi Virgul ardından ıslığa benzer bir ses geldi ve 20 metre üstlerindeki kayalarda patlayan roketin kopardığı taş toprak yığınıyla aynı anda üç yanlarından mermi yağmaya başladı. Yüksek bir tepenin eteğinde mevzilenmişlerdi17 ekim  günün hikayesi Virgul bulundukları yer tepenin altına doğru oyuk şeklinde girintili olduğu için atılan roketler hedefi bulmuyor üstlerindeki kayalarda patlıyordu.

Eğer bu kadar iyi yer tutmamış olsalardı daha ilk ateşte işleri biterdi. “bizi kuşatmışlar” dedi komutanları17 ekim  günün hikayesi Virgul telsizle yardım istemişler ama “gece olduğu için helikopterleri gönderemiyoruz sabaha kadar dayanın” yanıtını almışlardı. Bütün güçleriyle karşılık veriyorlar17 ekim  günün hikayesi Virgul teröristlerin sızma yapmasını engellemek için kritik gördükleri yerlere de sürekli el bombası atıyorlardı.

Saatler geçiyor çatışma tüm şiddetiyle devam ediyordu17 ekim  günün hikayesi Virgul sabahın ilk ışıklarıyla helikopterler gelince sevindiler17 ekim  günün hikayesi Virgul fakat çok geçmeden bu sevinçleri boşa çıktı17 ekim  günün hikayesi Virgul çünkü bu sefer de avantajlı konumları onların aleyhine dönmüştü. Bulundukları yer içe doğru girintili olduğu için helikopterler iniş yapamıyor17 ekim  günün hikayesi Virgul teröristlerle mesafeleri çok yakın olduğu için silahlarını da kullanamıyorlardı. Cephaneleri de iyice azalmaya başlamıştı17 ekim  günün hikayesi Virgul durumları hiç iç açıcı değildi.

- “Bir çıkış yolu bulamazsak işimiz biter” diye düşündü
- “Tek çıkış tepeyi aşmak” dedi komutan17 ekim  günün hikayesi Virgul tepenin arkasına dolanan bir patikayı işaret ederek. “Oraya ulaşabilirsek tepeye arkadan tırmanabiliriz” diye ekledi.

Oraya ulaşmak için yaklaşık yüz metrelik bir açıklıktan geçmeleri gerekiyordu17 ekim  günün hikayesi Virgul kademeli olarak o tarafa yanaşmaya başladılar. Sırayla ve hızla geçmeye başlamışlardı ki çok yakından açılan ateşle yerlerine çakıldılar. Sol taraflarında kayaların arasında birbirine yakın üç ayrı yerde üç terörist mevzi almış geçmelerine meydan vermiyordu. “Şimdi yandık işte” diye düşündü17 ekim  günün hikayesi Virgul avantajlı konumlarını terk etmişler ve arada sıkışmışlardı. “El bombası atın” diye haykırdı komutan ama kimsede kalmamıştı. Durum git gide kötüleşiyordu17 ekim  günün hikayesi Virgul bulundukları yerde sıkışmışlar yoğun ateş altında kalmışlardı.

- “Sağdakiler boşalttığımız mevzilere gelirlerse bizi roketle kuş gibi avlarlar” dedi arkadaşı
“yoksa buraya kadar mı?” diye düşündü17 ekim  günün hikayesi Virgul çok garipti ölümle burun burunaydı ama ölümden korkmuyordu tek üzüntüsü verdiği sözü tutamamış olmaktı. Bir süredir ateş kesilmişti “sızma yapacaklar galiba” dedi komutanı17 ekim  günün hikayesi Virgul birden kararını verdi “ben ölmeyeceğim17 ekim  günün hikayesi Virgul söz verdim komutanım” diyerek fırladı.

Önündeki kayaya basarak sol tarafa17 ekim  günün hikayesi Virgul kayaların arasındaki teröristlere doğru insanüstü bir güçle zıpladı. O kadar ani ve o kadar çevik hareket etmişti ki arkadaşları dâhil kimse ne olduğunu anlamadan ilk teröristin olduğu yere mermileri boşaltıp ikinciye doğru zıplamıştı bile17 ekim  günün hikayesi Virgul daha kayaya ayak basar basmaz onu da vurmuş ve arkadaşlarının sonradan “tıpkı bir panter gibi sıçrıyordu” diyecekleri çeviklikle üçüncüye doğru atılmıştı. Daha havadayken görmüştü onu17 ekim  günün hikayesi Virgul bir an göz göze gelmişler ve aynı anda tetiklere dokunmuşlardı…

- “Dayan aslanım17 ekim  günün hikayesi Virgul dayan” oğlum diyordu komutanı. Helikopterdeydiler17 ekim  günün hikayesi Virgul karnına üç kurşun yemişti17 ekim  günün hikayesi Virgul arkadaşları ağlıyorlardı.
- “ağlamayın17 ekim  günün hikayesi Virgul diye güçlükle mırıldandı17 ekim  günün hikayesi Virgul “ölmem ben17 ekim  günün hikayesi Virgul sözüm var ölmem”
- “aslanım konuşma17 ekim  günün hikayesi Virgul yorma kendini” diyen komutanına en son “Sevenler ölmez” diyebildi.

Törene bütün tim eksiksiz katıldı17 ekim  günün hikayesi Virgul hayatlarını kurtaran arkadaşlarını o gün yalnız bırakmadılar. Yine eski günlerdeki gibi omuz omuzaydılar ama bu sefer savaşta değil17 ekim  günün hikayesi Virgul arkadaşlarının düğününde halayda…
https://acelya.forumakers.com

17 ekim günün hikayesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-