sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: 25 Kasım 2009 Günün Hikayesi (Adam Ol Baban Gibi Eşşek Olma) Çarş. Kas. 25, 2009 2:50 am | |
| 25 Kasım 2009 Günün Hikayesi (Adam Ol Baban Gibi Eşşek Olma) Adam ol baban gibi, eşek olma.Vaktiyle Eğitim Bakanlığı da yapmış olan tarihçi Abdurrahman Şeref Bey, Galatasaray Lisesi’ nde müdür iken , birgün Sultan Abdülhamid’ in hizmetkarlarından bir paşanın oğluna kızar. Öğrencilerin arasında çocuğa;“Adam ol” der, “baban gibi eşek olma!”Çocuk bunu babasına anlatır.Babası:“Vay, demek ben bugüne bugün padişahımın mahiyetinde bir paşa olayım da, bana eşek desin. Bunu ona soracağım” der.Ertesi gün okula gidip hocayı bularak;“Beyefendi, sizin bana eşek demeye ne hakkınız var? Ben, padişahın mahiyetinde paşayım” deyince, Abdurrahman Şeref bey;“Ne münasebet ben sizi tanımıyorum. Ne zaman eşek dedim”, diye sorar.Paşa;“Geçen gün okulda oğluma “adam ol, baban gibi eşek olma” diye bağırmışsınız” der.Bunun üzerine Abdurrahman Bey;“Doğru, çocuğunuzu payladım. Çalışmıyordu. Sizi örnek göstererek, “adam ol baban gibi! eşek olma! diye söyledim“ der.Bu cevap üzerine paşa, hem özür diler, hem de teşekkür eder ve oradan ayrılır. | |
|