sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: 14.12.2009 günün menüsü Paz Ara. 13, 2009 6:51 pm | |
| GÜNÜN MENÜSÜ
MANTAR ÇORBASI MALZEMELER : 3 yemek kaşığı dolusu tereyağ( 1 yk ile mantar kavrulacak)2 yemek kaşığı dolusu un500 g mantar5 su bardağı soğuk su1 su bardağı süttuz,karabiberTencereye tereyağ konur ısınınca un eklenir ve kavrulur .Un kavrulunca soğuk su eklenir ve tel çırpıcı ile karıştırılır ,eğer topak oluşmuşsa blendır kullanabilirsiniz.Kaynayınca ince ince kıydığınız,kızgın tavada 1 yk tereyağla kavurduğunuz mantarları ekleyin ,tuzunuda atıp 20 dakika pişirin.Pişince 1 bardak sütüde ekleyip karıştırın ve çok az kaynatıp ocaktan alın.İZMİR KÖFTEMALZEMELER : 1/2 kg kıyma1 su bardağı ufalanmış ekmek içi1 yumurta1 tane kuru soğan(rendelenmiş)tuz,kırmızı toz biber,karabiber,kekik,kimyon4 tane patates1 yemek kaşığı salçazeytinyağ,pul biberKıyma,ekmek içi,rendelenmiş soğan ve baharatlar kabın içerisine konarak iyice yoğrulur ve ağzı kapatılarak 1-2 saat buzdolabında bekletilir.Daha sonra köftelere şekil verilir.Patatesler iri iri doğranır içerisine zeytinyağ,tuz,pul biber konur ve karıştırılır.Yağlanmış fırın tepsisine bir köfte bir patates olacak şekilde dizilir ve 200 derecedeki ısınmış fırına konur.15-20 dakika kadar pişirilir ve fırından alınarak 2 su bardağı sıcak suyun içerisinde ezilmiş salça köftelerin üzerine dökülür.Domates ve biber dilimleri yerleştirilir ve tekrar fırına sürülür.Patatesler pişince fırından alınır. Patateslerin pişip pişmediğini çatal batırarak anlayabiliriz.SADE PiRiNÇ PiLAVIMalzemeler2 bardak pirinç3 bardak tavuk suyu(Bulyonla da olur)1 tatlı kaşığı tuz1 adet kesme şeker1 tatlı kaşığı limon suyu2 kaşık tereyağ2-3 kaşık tere yağıBenim Sade Pirinç Pilavı tarifim...Pirinci içine tuz atılmış sıcak suda tavuklar pişene kadar bekletiyorum daha sonra iyice yıkayıp süzüp, teflon tencereye tereyağı koyup pirinçleri tuz atıp biraz kavuruyorum.Üzerine sıcak tavuk suyunu(yoksa bulyon ve su da olur) ve diğer malzemeleri de koyup önce harlı ateşte sonra kısık ateşte,tere yağını da ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyorum.Piştikten sonra kağıt havlu koyup kapağın arasına demlendiriyorum.Servis yaparken kaseye pilav koyup bastırıyor ve düz bir tabağa ters çeviriyorum.SALATAMalzemeler3 adet domates7-8 yaprak marul1 adet kırmızı soğan½ demet maydanoztuz,limon suyusızma zeytinyağıHazırlanışıSebzeleri yıkadıktan sonra,doğrayınız.Soğanı doğrayıp tuzla ovup yıkayın sonra suyunu sıkın.Domatesleri doğrayın ve hepsini karıştırdıktan sonra zeytinyağı,limonsuyu ve tuzu karıştırıp salataya dökün.SUPANGLEThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 553x636.
| This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 553x636 and weights 37KB. | Malzemeler1 paket supangle2,5 bardak süt2 adet muz1 çay bardağı ceviz4 adet minik kekHindistan ceviziHazırlanışıSupangle paketteki tarife göre pişirilir.Boşaltacağınız kabın dibine süte batırılmış kek konur.Üzerine supangle dökülür.Muz dilimleri ,Hindistan cevizi ve cevizle süslenir.Afiyet olsun.
| |
|