sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: 24 2009 günün şiiri (Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı ) Cuma Ara. 25, 2009 7:40 pm | |
| 24 2009 günün şiiri (Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı )
Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı ! Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş... Aman karanlığı görmesin gözüm ! Beyaz perdeleri, ger yavaş yavaş...
Sıla burcu burcu...ille ocağım ! Çoluk çocuk hasretinde kucağım... Sana herşeyimi anlatacağım Otur baş ucuma, sor yavaş yavaş...
Güç bela bir bilet aldım gişeden; Yolculuk başladı Haydarpaşa'dan ! Hancı n'olur, elindeki şişeden, Birkaç yudum daha ver yavaş yavaş..
Ben o gece, hem ağladım, hem içtim, İki gün, diyardan diyara uçtum... Kayseri yolundan Niğde'yi geçtim; Uzaktan göründü, Bor yavaş yavaş...
Garibim; her taraf bana yabancı, Dertliyim; çekinme, doldur be hancı ! İlk önce kımıldar hafif bir sancı; Ayrılık sonradan kor yavaş yavaş...
Bende bir resmi var, yarısı yırtık, On yıldır evimin kapısı örtük ! Garip, bir de sarhoş oldu mu artık; Bütün sırlarını der yavaş yavaş...
İşte hancı ! ben her zaman böyleğim, Öteyı ne sen sor, ne ben söyleyim... Kaldır artık, boş kadehi neyleyim, Şu bizim hesabı, gör yavaş yavaş...
-Bekir Sıtkı ERDOĞAN-
| |
|