sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: 09 ocak günün ymegi Cuma Ocak 15, 2010 1:57 am | |
|
350- 400 gram yağlı kıyma 2-3 olgun domates 1 demet maydanoz 2 tane kırmızıbiber veya yeşilbiberle karışık 6-7 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tepeleme karışık veya bibersalçası Tuz karabiber su
HAMURU:
500 gram Un Bir paket toz paket maya 3-4 kaşık sıvıyağ Tuz su
YAPILŞI:
Yapılan hamur dinlenmeye bırakılır. (mayalandırılmaz) Önce sarımsak robottan geçirilir arkasından maydanoz biberler ve domatesler eklenerek güzelce çekilir. Kıymanın yağlı olması önemlidir eger bu mümkün değilse yarım bardaktan fazla sıvıyağ kullanın. Kıyma baharatlar su ve yağı ekleyerek karışmalarını sağlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın her bezeyi yufkadan kalın olacak şekilde açın yağlıkağıdın üzerine serin. İç malzemeyi her seferinde karıştırarak 1-2 kaşık isteğe göre hamurun üzerine düzgünce yayın. Ben altını sacda pişirdim. Kağıtla birlikte sacın üzerine yerleştirdim hamur kendini toparlayınca kağıdı altından çektim. Altı kızaran lahmacunların üstünü fırının sadece ızgarasını açarak pişirdim. Sadece altını pişirmek asla yeterli olmaz.
| |
|