sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: 04 Temmuz 2010 pazar, Günün Şiiri, Yusuf Hayaloğlu, Çarş. Tem. 07, 2010 5:30 am | |
| 04 Temmuz 2010 pazar, Günün Şiiri, Yusuf Hayaloğlu, Hayat Nedir Anne Benim hiç sapanım olmadı anne,Ne kuşları vurdum,Ne kimsenin camını kırdımÇok uslu bir çocuk değildim ama,Seni hiç kırmadım, hem boynumu kırdım.Ben hayatım boyuncaBir tek kendimi vurdum!.Suskun görünsem de,Fırtınalı ve mağrurdum anne.Bir mızrak gibi,Aynada hep dik durdum anne!Ben sana hiçbir Gün laf getirmedim,Leke sürmedim.Ama göğsümü çok hırpaladım,Kalbimi çok yordumBen hayatım boyunca,En çok kendimi sordum!.Benim hiç sevgilim olmadı anne,Ne bir yuva kurdum,Ne bir gün şansım güldüÖpemeden bir bebeğin gıdısını,Tükendi gitti çağımKimi yürekten sevdiysem,Yüreğini başkasına böldüBir muhabbet kuşum vardı,O da yalnızlıktan öldüSen beni hep, göğsündeAcılarla mı soğurdun anne?Yoksa, evlat diye,Koca bir taş mı doğurdun anne?Eziyet değilim, zahmet değilim,Musibet hiç değilim;Bir senin mi balına sinek kondu, söylesene!Doğurdun da beni,Ne ile yoğurdun anne?Benim hiç hayalim olmadı anneNe seni rahat ettirdim,Ne kendim ettim rahatBir mutluluk fotoğrafı bile çektirmedi bu hayat!Kaybolmuş bir Anahtar kadarSahipsizim anneNe omzumda bir dost eli,Ne saçımda bir şefkatSay ki yollardan akan,Şu faydasız çamurdum anneSay ki ıslanmaktan, üşümektim,Say ki yağmurdum anne!Bunca yıldır gözyaşını,Hangi denizlere sakladın?Oy ben öleyim,Sen beni ne diye doğurdun anne?Hayat nedir, nedir ki anne;Bir oyun, bir masal değil mi?Bak, kırıldı oyuncaklarımÖmrüm gitti,Sevdam bittiİnan, ben hiç büyümedim ki Yusuf Hayaloğlu | |
|