sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: 17 Ağustos 2010 Salı, Günün Ayet ve Hadisi Çarş. Ağus. 18, 2010 6:48 pm | |
| 17 Ağustos 2010 Salı, Günün Ayet ve Hadisi GÜNÜN KURÂN ÂYETİبســــــــــــــــــــــــــــــــم الله الرحمن الرحــيــم“Rabbinizin, sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyor da insanlar arasındanerkeklere mi yanaşıyorsunuz? Siz gerçekten haddi aşan bir topluluksunuz.” Dediler ki: “Ey Lût! (İşimize karışmaktan) vazgeçmezsen mutlaka (şehirden) çıkarılanlardan olacaksın!” Lût şöyle dedi: “Şüphesiz ben sizin yaptığınız bu çirkin işe kızanlardanım.” “Ey Rabbim! Beni ve ailemi onların yaptıkları çirkin işten kurtar.” Bunun üzerine biz de onu ve geri kalanlar arasındaki yaşlı bir kadın hariç bütün ailesini kurtardık. Sonra diğerlerini helâk ettik. (ŞU'ARÂ 165-172) GÜNÜN HADİSİEssalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)Ebu Ümâme (radıyallahu anh) anlatıyor: "Ey Allah'ın Resülü dedim, bana öyle bir amel emret ki (yaptığım takdirde) Allah beni mükâfaatlandırsın.'' "Sana dedi, orucu tavsiye ederim, zira onun bir eşi yoktur.''Nesâi, Sıyam 43, (4, 165). | |
|