sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: 20 Eylül 2011 Salı, Günün Ayet ve Hadisi, Salı Eyl. 20, 2011 6:25 pm | |
| :::::::::::::::::::::::::::::BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ::::::::::::::::::::::::::::: بســــــــــــــــــــــــــــــــم الله الرحمن الرحــيــم Ey iman edenler! Hiçbir alışverişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı kıyamet günü gelmeden önce, size rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayın. İnkâr edenler ise zalimlerin ta kendileridir. Bakara Suresi 254. Ayeti :::::::::::::::::::::::::::::BUGÜNÜN HADİSİ::::::::::::::::::::::::::::: Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam ile birlikte bir gazveye çıktık.Biz aramızda bir deve olan altı kişiydik, sırayla biniyorduk. Derken ayaklarımız delindi. Benim ayaklarım da delindi ve tırnaklarım düştü. Ayaklarımıza bezler sarıyorduk. Böylece seferimiz, ayaklarımıza sardığımız parçalar sebebiyle zatu'r-Rika' gazvesi diye isimlendi Buhari, Megazi 31, (7, 325); Müslim, Cihad 149, (1816). ::::::::::::::::::::::::::::GÜNÜN DUASI:::::::::::::::::::::::::::: Düştüm yiğidinin yakasından Rabbim.. Yoluna revan et beni.. Çok canım yandı artık, Senin aşkınla yak beni Bitti, o gitti, soldu ümidimin gülü Kanadı yaralarım, belki her gün sızlanır, ağlarım Fakat Senin takdirinden başkasına tevekkül etmedim Senin buyurduğuna razıyım ben Rabbim… Bu kulun Senden Seni dilenir ister Rızana ulaştır beni, o bana yeter.. Amin | |
|