Piri Reis Üniversitesi kuruldu
Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Alp Özalp, 1993 yılında kurulan Vakfın amaç ve hedeflerinin, Türk deniz ticaret filosunun gereksinimi olan gemi adamlarını yetiştirmek ve bir denizcilik üniversitesi kurmak olduğunu belirtti.
Üniversite'nin kurulmasına ilişkin başvuru dosyasını, 9 Şubat 2004'te Yükseköğretim Kuruluna teslim ettiklerini anlatan Özalp, Piri Reis Üniversitesinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı kanunun 8 Şubat 2008'de Resmi Gazetede yayınlanmasıyla tüzel kişilik kazandığını kaydetti.
Özalp, üniversite bünyesinde Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik fakülteleri ile 4 yıllık Denizcilik Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitülerinin yer alacağını ifade ederek, tüm programlar için İngilizce hazırlık sınıfının zorunlu tutulacağını, 15 öğrenciye bir öğretim elemanı düşeceğini söyledi.
Derslerin en çok 24 kişilik dersliklerde verileceğini dile getiren Özalp, öğrencilerin en az yüzde 15'ine burs, yüzde 5'ine de başarı bursu verileceğini kaydetti.
Alp Özalp, ilk 5 yıldaki öncelikli hedeflerinin, lisans ve sertifika programlarını uygulamak, sonraki 5 yılda yeni lisans ve lisansüstü programları açmak olduğunu anlatarak, 2015 yılında Üniversite'nin 70 dönümlük kampüsüne geçeceğini, bu yıl ile sonraki 5 yıl içinde, hazırlık sınıfıyla birlikte 4 bin 100 öğrenciye eğitim vermeyi hedeflediklerini bildirdi.
TÜDEV Başkanı Alp Özalp, prosedürün yerine getirilmesinde aksamalar olmazsa, 2008-2009 öğrenim yılında üniversitenin öğrenime başlayabileceği müjdesini verdi