Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Sertifika ve Diploma

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

Sertifika ve Diploma Empty
MesajKonu: Sertifika ve Diploma   Sertifika ve Diploma Icon_minitimePerş. Nis. 10, 2008 3:28 am

Sertifika ve Diploma
Avustralya’da sertifika programları çoğunlukla özel business collegeler ve TAFE olarak adlandırılan iki yıllık meslek yüksek okulları tarafından düzenlenmektedir. Pek çok okulda sertifika programları standart bir program izlemektedir. Çoğunlukla 10 veya 12 hafta süren ve Certificate 2 olarak adlandırılan dönemi 20-24 haftalık certificate 3; onu 40 haftalık Certificate 4; 60 haftalık Diploma ve 80 haftalık Advanced Diploma izler. Avustralya’da en yaygın olarak alınan diploma programları turizm, IT ve işletme alanındadır. Ayrıca TAFE bünyesinde çok değişik alanlarda mesleki sertifika alanları bulmak mümkündür. Öğrencilerin sertifika programları için vize başvurularında 5.5 IELTS scoruna sahip olmaları gerekir.

Kimler için?
Sertifika programları, kendi branşları dışında özel ilgi alanlarına giren dallarda eğitim almak isteyen öğrenci ve çalışan kişilere yöneliktir. Ayrıca gelecekte gerek iş, gerek akademik hayatta ilgi duyulan konuda bir yurt dışı tecrübesinin bir şekilde yararlı olabileceğine inanan kişiler de bu tip programlara ilgi duymaktadır.

Doğru programı bulma
İlgilendiğiniz alanda doğru sertifika programını bulmak için bazı incelemeler yapmalısınız. Araştırmalarınızı yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:
1: Programı veren kurumun bulunduğu yer.
2: Programın ücreti.
3: Programın süresi.
4: Danışmanlık servisleri.
5: Programların içeriği.
Bu noktaları göz önünde bulundurarak yapacağınız araştırmalarınız sırasında, bu girişiminizin önemli bir para ve zaman yatırımı olacağını unutmamalısınız. Önceden de belirttiğimiz gibi, bu programlar çok fazla çeşitlilik ve okuldan okula farklılıklar gösterdiği için, okulların web sayfaları bu konuda en güvenilir kaynaktır. Konu hakkında okyanusya danışmanları ile temas halinde olmanız kararınızı kolaylaştıracaktır.
İlgilendiğiniz programlara karar verdikten sonra okyanusya ile direkt iletişime geçmelisiniz. Başvuru için gerekecek belge ve dökümanları ve başvuru işlemleri için yapmanız gerekenleri bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Program çeşitleri
Sertifika programları çok çeşitli konularda ve branşlarda olabilir. Bu akademik programlar ilerde alınabilecek master veya üniversite eğitimine de ön hazırlık teşkil edebilir. Bu tip programlar ayrıca MBA öncesi, hukuk eğitimi öncesi, çalışma teknikleri, Avustralya'daki akademik ortam, IELTS gibi konularda faaliyet gösterirler. İş hayatlarında kendilerini geliştirmek isteyenler için de iş idaresi gibi mesleki kurslar da mevcuttur.

Hangi vizeye basvurmalıyım?
TU 572 - MESLEKİ EĞiTiM & ÖĞRETİM (ÖRNEĞIN, TAFE & İŞ İDARESI OKULLARI)
Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Genel veya Akademik IELTS sınavına girerek en az 5.5 veya 4.5 puan almak gerekmektedir.
Mesleki eğitim derslerine hemen başlayabilmek icin IELTS sonucunuzun en az 5.5 puan olması gerekir.
Eğer IELTS sonucunuz 4.5 puan ise, en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS programını) tamamladıktan sonra IELTS puanınızı yükselterek, mesleki eğitim derslerinize başlayabilirsiniz.
Eğer eğitim süreniz 10 ay ya da daha az ise, vizenize 8534- uzatmama koşulu uygulanabilir.
Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olması gerekmektedir ve para şahsınıza veya eş , anne, baba, büyükanne, büyükbaba veya kardeşinize ait olabilir.

Lütfen Dikkat: Avustralya yasalarına göre, başvuru tarihinden en az 3 ay önce açılmış vadeli/vadesiz banka hesabı veya hazine bonosu haricinde yapılmış yatırımlarla gösterdiğiniz paralar, kabul edilmemektedir
https://acelya.forumakers.com

Sertifika ve Diploma
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Avustralyada Okumak Isteyenlere Dil Okullari, Sertifika, Universite, Master, Doktora