Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Mersin Üniversitesi

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

Mersin Üniversitesi Empty
MesajKonu: Mersin Üniversitesi   Mersin Üniversitesi Icon_minitimePaz Nis. 13, 2008 5:43 pm

GENEL BİLGİLER

Mersin Üniversitesi, TBMM'nin 3 Temmuz 1992 tarihinde kabul ettiği 3837 Sayılı Kanun ile kurulmuş, 10 Kasım 1992 tarihinde faaliyete geçmiştir.

1993-1994 eğitim-öğretim yılında Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Mersin Meslek Yüksekokulu, Gülnar Meslek Yüksekokulu, Mut Meslek Yüksekokulu, Tarsus Meslek Yüksekokulu ile lisansüstü programlarını yürütecek Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri'ne öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır.

1995-1996 eğitim-öğretim yılında Su Ürünleri Fakültesi, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesi faaliyete geçmiştir. 15 Mart 1999 tarihinde de Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastanesi) hizmete açılmıştır.

Mersin Üniversitesi mevcut 6 fakültesine, 1999 yılında Eğitim, Mimarlık Fakültelerini, 2000 yılında Eczacılık Fakültesi'ni, 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim ve İletişim Fakültelerini ekleyerek fakülte sayısını 11'e çıkarmıştır. Devlet Konservatuvarı, 1994-1995 eğitim-öğretim yılında orta öğretim düzeyinde öğrenci alarak açılmış; 1997-1998 eğitim-öğretim yılında lisans progr----- başlamıştır.

1998-1999 eğitim-öğretim yılında Sağlık Yüksekokulu, 1999-2000 eğitim-öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu öğretime başlamıştır. Rektörlük Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'nın 2003-2004 eğitim-öğretim yılında Yabancı Diller Yüksekokulu'na dönüştürülmesiyle ve 27 Haziran 2005 tarihinde Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu'nun kurulması ile Yüksekokul sayısı 7'ye çıkmıştır.

Kuruluşunda 4 meslek yüksekokulu bulunan Üniversitemizde bugün itibarıyla 11 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bunlar; Anamur, Aydıncık, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus, Mersin, Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Bilimler meslek yüksekokullarıdır. Üniversitemizde Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri'nin yanı sıra, Sağlık Bilimleri Enstitüsü 1999-2000 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında faaliyete geçerek lisansüstü ve doktora düzeyinde eğitime başlamıştır.]
https://acelya.forumakers.com
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan

MesajKonu: Geri: Mersin Üniversitesi   Mersin Üniversitesi Icon_minitimePaz Nis. 13, 2008 5:43 pm

Çukurova Üniversitesi, 10 Fakültesi, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Yüksekokulu, 9 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitüsü, 29 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ülkemizin gelişmiş üniversiteleri arasında yer almaktadır. Öğretime ve araştırmaya verdiği önemle, kütüphaneleri ve laboratuvarlarıyla ülkemize nitelikli bireyler kazandırmayı amaç edinmiş olan Çukurova Üniversitesi, Adana şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta Seyhan Baraj Gölü kıyısında yeşillikler içerisindeki kampusünde eğitim-öğretim yapmaktadır.

Çukurova Üniversitesi'nde 1909 öğretim elemanı, 32700'in üzerinde lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin eğitim ve öğretiminde görev yapmaktadır.

Öğrencilerin, öğretim elemanlarının, araştırmacıların gereksinim duydukları ulusal ve uluslararası yayınları barındıran Merkezi Kütüphane'de CD-ROM veri tabanı ve Internet bağlantısı ile tarama yapılabilmektedir.

Çukurova Üniversitesi, zengin bir bilgisayar donanımına sahiptir. Hemen her Fakülte ve Yüksekokulda öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar odaları mevcuttur. Fakülte ve Yüksekokullarda bilgisayar destekli öğretim ve araştırma yapılmaktadır.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri AIESEC ve benzeri kurumlar aracılığıyla yurt dışında staj yapabilmektedir.

Kapalı Spor Kompleksi, kapalı yüzme havuzu, kayıkhanesi ve çeşitli spor sahaları ile öğrencisine her türlü sporu yapma olanağı sağlayan Çukurova Üniversitesi, öğrencilerinin beden ve ruh sağlığına büyük önem vermektedir.

Çukurova Üniversitesi'nde kurulmuş olan 29 kolda, öğrenciler boş zamanlarını ilgilendikleri alanda en iyi şekilde değerlendirmektedirler.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampusü'ne ulaşım özel toplu taşıma araçlarıyla yapılmaktadır
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan

MesajKonu: Geri: Mersin Üniversitesi   Mersin Üniversitesi Icon_minitimePaz Nis. 13, 2008 5:44 pm

TARİHÇE VE GENEL BİLGİLER

Akdeniz Üniversitesi 1982 yılında Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki yükseköğretim kurumlarını da kapsayacak şekilde kurulmuş; 1992 yılında Antalya dışındaki birimlerini Süleyman Demirel Üniversitesi’ne devretmiştir. Aynı yıl Akdeniz Üniversitesi’nde var olan 3 fakülteye 6 fakülte daha eklenerek fakülte sayısı 9’a yükseltilmiştir. Daha sonra farklı tarihlerde kurulan fakültelerle birlikte fakülte sayısı 13’ye çıkmıştır. Bu fakülteler:

Tıp Fakültesi,

Ziraat Fakültesi,

Fen-Edebiyat Fakültesi,

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,

Burdur Veteriner Fakültesi,

Hukuk Fakültesi,

Güzel Sanatlar Fakültesi,

Mühendislik Fakültesi,

Eğitim Fakültesi,

İletişim Fakültesi,

Su Ürünleri Fakültesi,

Alanya İşletme Fakültesi,

İlahiyat Fakültesi*’ dir.

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde lisans düzeyinde 4 yüksekokul eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.Lisans düzeyindeki yüksekokullar şunlardır:

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu,

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,

Antalya Sağlık Yüksekokulu,

Akseki Sağlık Yüksekokulu

Üniversite bünyesinde,

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı

kurulmuş ve öğrenci kabul etme aşaması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Antalya ili ve çevre ilçelerde kurulmuş bulunan ve iki yıllık ön lisans eğitimi veren 10 yüksekokul vardır. Bu yüksekokullar:

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu,

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu,

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,

Elmalı Meslek Yüksekokulu,

Kumluca Meslek Yüksekokulu,

Korkuteli Meslek Yüksekokulu,

Serik Meslek Yüksekokulu,

Akseki Meslek Yüksekokulu,

Manavgat Meslek Yüksekokulu,

Alanya Meslek Yüksekokulu,*dur.

Akdeniz Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitim-öğretimi veren 4 Enstitü bulunmaktadır. Bu birimler:

Sağlık Bilimleri Enstitüsü,

Fen Bilimleri Enstitüsü,

Sosyal Bilimler Enstitüsü,

Güzel Sanatlar Enstitüsü*’ dür.
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan

MesajKonu: Geri: Mersin Üniversitesi   Mersin Üniversitesi Icon_minitimePaz Nis. 13, 2008 5:44 pm

Tarihçe

03 Temmuz 1992 tarihinde, 3837 sayılı kanunla kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesi' nden devredilen Çanakkale Eğitim Fakültesi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu ve Biga Meslek Yüksekokulu ile öğretime başlamıştır.

1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında Biga İ.İ.B. Fakültesi, Ayvacık, Bayramiç, Çan, Ezine, Gelibolu ve Yenice Meslek Yüksekokulları ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Ziraat, Su Ürünleri, İlahiyat ve Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri, 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında Sağlık Yüksekokulu, 1998-1999 Eğitim Öğretim yılında Gökçeada Meslek Yüksekokulu, 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında da Lapseki Meslek Yüksekokulu açılarak öğretime başlamışlardır.

Ayrıca 1997 yılında kurulan ve ilk öğrencilerini 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında alan Güzel Sanatlar Fakültesi ve 7 Ağustos 2000 tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluşunun yasal sürecini tamamlayan Tıp Fakültesi ile 9 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 2 Enstitü ile beraber Üniversitemiz toplam 24 eğitim birimine sahiptir.

Mersin Üniversitesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-