Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Sarvan, Portekiz maçı hakemini beğendi!

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

Sarvan, Portekiz maçı hakemini beğendi! Empty
MesajKonu: Sarvan, Portekiz maçı hakemini beğendi!   Sarvan, Portekiz maçı hakemini beğendi! Icon_minitimePtsi Haz. 09, 2008 6:02 am

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, Portekiz maçının Alman hakemi Herbert Fandel'in, maçın sonucuyla ilgili eleştirilecek bir tarafı olmadığını söyledi. Sarvan, Türk hakemlerin ise bu tür arenalarda görev almak için 8 yılı olduğunu kaydetti!

Oğuz Sarvan, Türkiye-Portekiz maçıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hakemin eleştirilecek bir tarafının olmadığını belirtti.

Uzun zamandır ilk defa bir taraftar gibi maç izlediğini kaydeden MHK Başkanı Sarvan, maç esnasında bazı pozisyonları hissi davranıp yanlış algıladığını düşündüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
''Uzun zamandır, MHK'nin başına geldiğimden beri, ilk defa taraftar gibi maç izledim. Orada tabi maç esnasında bazı şeyleri yanlış algıladığımı düşünüyorum, hissi davranıp. Daha sonra televizyonda maçı izlediğimde kritik bir kaç noktada hakemin doğru karar verdiğini gördüm. Mesela, Portekiz'in attığı ve hakemin vermediği bir ofsayt golü var. Doğru bir karar. Gene kritik bir şey, Nihat'ın düşmesi vardı. Biz maç esnasında pozisyona penaltı diye ayağa kalktık, ama televizyonda izleyince hakemin verdiği devam kararının doğru olduğunu gördüm. Bir de Portekiz'in direkten dönen bir topu vardı. Onun öncesinde Gökhan Zan'ın sakatlandığı bir pozisyon vardı. Biz bulunduğumuz yerden ceza sahasının içi gibi gördük onu, dışardaymış. Bunların hepsinde doğru karar verdi. Yani maçın sonucuyla ilgili hakemin eleştirilecek bir tarafı yok. Bence kritik noktalarda doğru kararlar vermiş. 1-2 tane faul hatası yaptı, onun dışında önemli bir hatası yoktu. Maçı iyi yönetti bence.''

İsviçre, Türkiye maçının hakemi hakkında görüşlerini açıklayan Sarvan ''Bu maçın hakem açısından çok rahat geçeceğini düşünüyorum. Çünkü daha önce yaşanmış bir olay var ve her 2 takım da bu maça temkinli çıkacak. Hakeme karşı saygılı olacaklar ve hakem çok rahat bir maç yönetecek. Bu maçta eğer şanssızlık olmazsa hakem adına, çok kritik bir pozisyon olmazsa, çok rahat bir maç yöneteceğini düşünüyorum.''

-TÜRK HAKEMLERİNİN AVRUPA ARENASI İÇİN 8 YILA İHTİYACI VAR-
MHK Başkanı Oğuz Sarvan, Türk hakemlerinin Avrupa veya dünya şampiyonalarında en erken 2 dönem sonra maç yönetebileceğini belirterek, şöyle dedi:
''Bu turnuvalar 4 senede bir yapıldığı için hakemlerimizi en erken 2 dönem sonra görebiliriz diye düşünüyorum. Bunun nedeni de bugüne kadar hakemlikle ilgili bir sistem olmayışıdır. Şu anda bir sistem kurma çabasındayız. Bunun sonuçları da en erken 4-5 sene içinde alınır. Şu ana kadar bizim üst düzeye yükselmiş hakemlerimiz, kendi kişisel yetenekleriyle bu noktaya gelmişler. Halbuki bir sistem kurulduğu zaman önümüzdeki 4-5 sene içerisinde veya önümüzdeki yıllarda daha çok sayıda, daha üst seviyede hakemlerimiz olacak bizim. Onlardan 1-2 tanesi oraya aday olacak ve gidecek diye inanıyorum. Ama bu iş 2 dönemden önce zor.''
https://acelya.forumakers.com

Sarvan, Portekiz maçı hakemini beğendi!
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-