sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: Polonya teknik direktörü Hollandalı Leo Beenhakker, Ptsi Haz. 09, 2008 6:07 am | |
| Polonya teknik direktörü Hollandalı Leo Beenhakker, Çarşamba günü bir Polonya gazetesinde yayınlanan ve Almanya teknik direktörü Joachim Löw ile Panzerler'in kaptanı Michael Ballack'ı küçük düşüren resim için meslektaşı Löw'den özür diledi.
(Ajansspor Dış Haberler Servisi)
Geçen Çarşamba Polonya'nın Super Express gazetesinde yayınlanan ve Polonya teknik direktörü Leo Beenhakker'in Joachim Löw ile Almanya kaptanı Michael Ballack'ın kesik başlarını tuttuğu fotomonte edilen fotoğraf Euro 2008 B Grubu'nda mücadele edecek olan 2 ekibin arasındaki gerginliğin artmasına sebep olmuştu.
Pazar günü karşı karşıya gelecek komşu ülkelerin Milli Takım kampları olası gerginliklerin önüne geçebilmek için birbirinden olabildiğince uzakta tutulmuştu.
Almanya Milli Takımı'nın cumartesi günkü idmanının ardından kampa gelen Beenhakker yayınlanan resimden dolayı Löw'den özür diledi.
Gazetenin yayınladığı resmi "hastalık" olarak tanımlayan tecrübeli çalıştırıcı, "Burada antrenmandan sonra Joachim'le görüştüm ve medyanın belirli kesimlerinde olanlardan ötürü kendisine özürlerimi sundum." dedi.
Beenhakker "Löw de bana bizim bu konuyla hiç bir şekilde bağlantımızın bulunmadığını bildiğini ve Polonya takımının özür dilemeye ihtiyacı olmadığını belirtti" şeklinde konuştu.
Almanya ve Polonya taraftarları Pazar günü Klagenfurt'ta Euro 2008 organizatörlerinin en kötü kabusu olacak gibi görünüyor, ancak beenhakker taraftarların ve medyanın sadece futbola konsantre olması gerektiğini söyledi.
65 yaşındaki Hollandalı çalıştırıcı "Herkes maçı farklı şekillerde yaşıyor. Geçen hafta malesef kötü bir örneğe şahit olduk. Ancak ben olayların sadece futbol çerçevesinde yaşanmasını istiyorum" diyerek barış ve sağduyu çağrısında bulundu.
Beenhakker "Böyle bir karşılaşmayı kazanmanın ve kaybetmenin bir ülkenin sosyal psikolojisi üzerindeki etkilerini biliyorum" diyerek "Biz takımımız için elimizden gelenin en iyisini yaparak futbola konsantre olmalıyız." sözleriyle açıklamasını bitirdi. | |
|