Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Terim: Rüştü de Hakan da olabilir!

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

Terim: Rüştü de Hakan da olabilir! Empty
MesajKonu: Terim: Rüştü de Hakan da olabilir!   Terim: Rüştü de Hakan da olabilir! Icon_minitimeC.tesi Haz. 14, 2008 3:51 pm

Terim: Rüştü de Hakan da olabilir! 17494hh4

Avrupa Şampiyonası ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, finallerde ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Rüştü'nün Porto maçında çok iyi oynadığını ifade eden Terim, Rüştü ve hakkında spekülasyonlar yapılan Hakan'ın şampiyonada yer alabileceğini ifade etti.

Terim Star TV'de yayınlanan FutboLig programında merak edilenlere cevap verdi.

Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim önemli noktaların altını çizdiği röportajda ciddi mesajlar verdi.

"16 takım içerisinde fazla seçeneğimiz yok, 32 tane takım yok ki şu takım gelsin diyi bir seçenek yapalım. Dolayısıyla her gelecek olan takım ciddi, güçlü, çoğu buraya katılmış, kazanmış, tecrübeli takımlar olacaktır, dolayısıyla hayırlı kuralar demek en doğrusu..."

İSVİÇRE'YLE SORUN YAŞAYACAĞIMIZI SANMIYORUM

Hepimiz sağduyulu insanlarız, hayatta bir takım şeyler olabilir, her iki taraf da buradan bazı dersler çıkartmıştır diye düşünüyorum. Ben çok daha centilmence geçeceğini düşünüyorum. Zaten o günden itibaren, gerek ümit milli takım, gerek U 19, U 18 takımlar düzeyinde maçlarımız oldu. Temaslarımız var, olmaya da devam ediyor. Yani klasik de olsa maçta olan maçta kalır düşüncesini taşıyoruz. Zaten o günden sonra, grup maçlarına da baktığımız da biz en centilmen takımlardan bir tanesiyiz. Öyle olmaya da devam edeceğiz; ama zaman zaman bu tür olaylar oluyor işte... Onu orada bıraktık, maçta olan maçta kalır.

-İsviçre'nin bu olayı tekrar gündeme getirme kaygısı var mıdır?
Sanmıyorum. Orası bir Avrupa Şampiyonası'dır. Bir ay boyunca sürecek olan bir bayram havasıdır. En centilmence geçecek, bir futbol şöleni olacaktır.

ŞAMPİYONANIN AĞIRLIĞINI KALDIRABİLECEK OYUNCULAR FİNALLERE GİDECEK

-Finallerde genç bir kadro mu olacak? Tecrübeliler mi olacak?
Şimdi kriter bire indi. Bir eleme grubu maçını bir buçuk iki senede oynuyorsunuz. Finalleri 20 günde 25 günde oynuyorsunuz. Dolayısıyla burada kriter, Avrupa Şampiyonası'nı kaldırır mı, kaldırmaz mı? Buradaki seviyeye uyar mı, uymaz mı? Gençleştirme, genç oyuncu alma, tecrübeli alma... Bunların hepsi konuşulabilir, ama burada asıl kriter. Kaldırabilir mi kaldıramaz mı? Çünkü bu 20 günlük bir şampiyona. Dolayısıyla bir buçuk senede bazı planlarınızı pratiğe yansıtabilirsiniz. Ama burada kriter teke iniyor. Genç olur, tecrübeli olur. Zaten bize verilen 20 + 3. Ama zaten baktığınız zaman elemelerde yüzde 80'den fazlası değişmiş zaten. Yaş olarak da tecrübe olarak da değişmiş zaten...

"İSTİFA ETMEYİ ASLA DÜŞÜNMEDİM!"

-Moldova ve Yunanistan maçlarından sonra istifa etmeyi düşündünüz mü?
Hayır. Ben etmeyeceğimi söyledim zaten. Hatta Yunanistan maçından sonra daha bizim yapacak çok işimiz olduğunu ve finallere gideceğimizi ifade ettim. Yani benim gibi insanlar için istifa çok merak edilecek bir konu değildir. Biz ne zaman ne yapılacağını biliriz onu da yaparız zaten. Çünkü geçmişimizide bu var. Sağduyulu hareket ederiz. Faydalı olacağımız, olamayacağımız zamanı biliriz. Hatta Yunanistan maçından sonra şu kelimeyi kullanmıştım: "Daha sırtımız yere gelmedi" demiştik. İnşallah bir daha böyle bir Yunan maçı gibi bir maç oyanamaz Türkiye. Milli oyuncuların yuhlandığı, daha kurtarmaya çok vakit varken, oyuncuların yuhlandığı bir maç oynamayız. Bana yapılanları söylemiyorum tabii... Ama biz "Daha sırtımız yere gelmedi, pes etmedik" demiştik. Ama ben İsviçre maçı gibi onların da geride kaldığını düşünüyorum. Biz hatayı kendimizde arıyoruz. Özeleştiri yapıyoruz. Onlar da bir kısım arkadaşlar da bu tür özeleştirileri yapmıştır herhalde. Bundan sonra herkes, daha neşeli, daha toleranslı olacaktır. Bu tür şeyler olamasa iyiydi, ama oldu...

"PEK ÇOK TAKIMDAN TEKLİF ALDIM"

-Yunanistan maçından sonra Valencia ve Fullham'dan resmi teklif aldınız mı?
Ben bir çok takımrdan teklif alıyorum. Kimi resmi kimi gayri resmi, kimini basından okuyorum. Ama ben mukavelem bitmediği sürece kimseyle görüşmem bunu da herkes bilir zaten. Çünkü ben bir kulüple devam ederken, diğeriyle anlaşma yapmam.

-Finallerden sonra tasarrufunuz ne olacak?
Bilemiyorum. Hayırlısıyla final maçlarını bir oynayalım. Ondan sonra bakacağız....

"DÜNYA KUPASI GRUP ELEME MAÇLARI ÇOK ZOR OLACAK"

-Dünya Kupası Kupası grubundaki rakipleri nasıl değerlendiriyorusunuz. Özellikle de Ermenistan...
Önce fikstür ile ilgileriyoruz. Barcelona'da yapılacak fikstür toplantısı. Biz şu anda ona da hazırlanıyoruz. Biz rakip konusunda seçici davranmıyoruz. Yunanistan/Ermenistan farketmez. Futbol evrenseldir. Biz de bu çerçevede düşünüyoruz. Grubumuzda İspanya var. Avrupa Şampiyonası'na katılamayan Belçika ki çok istekli olacaktır. Her zaman ciddi dediğimiz Bosna ve kendi sahasında çok önemli işler yapan Ermenistan ve Estonya... Şimdi böyle baktığımız zaman bir takımın doğrudan gideceğini düşündüğümüzde hiç de kolay geçmeyecektir.

"ÖNEMLİ OLAN MİLLİ TAKIM FORMASINDA AY YILDIZIN BULUNMASIDIR"

-Milli takımımızın finallerde giymesi tasarlanan turkuaz renkli formayla ilgili eleştiriler var. Siz nasıl bakıyorsunuz olaya?
Farketmez. Yapımcı firma ya da futbol federasyonu hangi kararı veriyoras bir takım insanların fikirleri olacaktır. Ama daha son karar verilmemiştir. Daha çok zaman var bu konuda sağduyulu biçimde bir karar verilecektir. Ülkeyi ifade eden, ülkenin hoşuna giden bir şekil olacaktır.

-Sizin kişisel düşünceniz nedir?
Turkuaz rengi var. Turkuaz, Türk isminin geçtiği tek renktir. Ama burada ay-yıldız var. Esas olan ay yıldızdır. Gerisi farketmez. Ama sonunda halkımızın istediği olur.

"RÜŞTÜ, PORTO'DA SON YILLARIN EN İYİ MAÇINI OYNADI"

-Rüştü'ye yapılan eletirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bence Rüştü, Porto'da son yılların en iyi maçını oynadı. Tam Rüştü gibi oynadı. Çıkardığı toplar her kalecinin çıkaracağı toplar değil. Muhakak ki şu konu ortak. Herkes aynı fikirde... Rüştü gibi bir kaleci öyle bir gol yememeli. Poziyonda devam etmeliydi, ofsayt düdüğü çalınsa da çalınmasa da... Ama sağ tarafını kaybetti. Yani görmedi Ali'yi. Ali bir salise geç kaldı. Çünkü O oyuncunun işi kolay değildir. Hem kalede açıyı kapat, hem de ofsayytan çık. Aynı golü biz Bosna'da yedik. İbrahim kaldı içeride... Dolayısıyla Rüştü'nün de hakkını veriyoruz. Ama "Rüştü gibi bir kaleci yememeliydi" görüşüne de katılıyoruz. Beni sevindiren, Rüştü gibi bir kalecinin son yıllardaki gibi emin, hakikaten gollük topları çıkaran, takımına güven veren bir havada olmasadır.

-Rüştü Avrupa Şampiyonası finallerinde kalede olacak mı?
İnşallah, Rüştü çok önemli... İyi bir Rüştü bize hem kaleci olarak, hem de tecrübe olarak çok lazım.. Yeter ki sakatlığı olmasın.

"ERTUĞRUL SAĞLAM'A, SAMİMİ OLARAK, DESTEK VERİLMELİ"

-Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi macerasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Beşiktaş, son ana kadar iddiasını taşımıştır. Bu çok önemli bir şey... Yense gidecekti tabii ki bu kadar basit. En çok üzülen Ertuğrul'dur. Ertuğrul Sağlam iyi bir teknik direktördür. Ben ona güveniyorum. Bunu sezon başı da ifade ettim. Size söylemeşitim. Yenmek yenilmek gayet normal. Ertuğrul Sağlam'a güvenmeye devam etmeliler. Tam manasıyla, samimiyetle. Ben o kanaatteyim. Fenerbahçe iyi bir iş başardı. Ordan çıktı. Galatasaray büyük ihtimalle UEFA'de tur atlar diye düşünüyorum. Bugün Fenerbahçe'nin 16 takım arasına kalması iyi bir şeydir. Beşiktaş'ın da olmasını isterdik. Sağlık olsun.

"NEDEN HAKAN ŞÜKÜR BU KADAR GÜNDEME GETİRİLİYOR(?)"

-Hakan Şükür gidecek mi finalleri?
Bakacağız. Neden Hakan Şükür'ün üzerinde bu kadar duruluyor(!) Merak ediyorum. Tabii ki durulması lazım. Avrupa'da en çok gol atmış oyuncumuz. Türkiye'de en güzel golleri atmış, uluslararası deneyimi çok fazla... Önemli bir golcü doğru ama, olayı onun da üzerinden almak lazım. O'nu da biraz rahatlatmak lazım. 28 Mayıs'ta kadroyu açıklayacağız. Daha çok zamanımız var.
https://acelya.forumakers.com

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-