babası çocuğunu pet shopun kapısına bıraktı.-oğlum sen burayı gez ben bankaya girip çıkacam. -peki baba. çocuk içeriyi gezmeye başladı.köpek reyonunun önüne geldiğinde durdu. onları izlemeye koyuldu. mağaza sorumlusu yaklaştı.-genç adam köpekmi alacaksın.-evet. -hangisini beğendin. çoçuk en arkada duran bir bacağı kesik olan sakat köpeği gösterdi. adam gülerek -ne yapacaksın onu bir işe yaramaz hem sakat -olsun ben onu istiyorum hem param sadece ona yeter diğerleri benim paramın 5 katı. -ama çocuğum onu veremem ayıp olur hem ailen ne der. -hayır ben onu istiyorum. -peki sana önden bir tane vereyim üstü hediyem olsun. çocuk ısrarla -hayır ben onu istiyorum. der. ama defalarca dil dökmesine rağmen çocuğu ikna edemez. bir şartla der baban gelsin öyle. aradan yarım saat geçince babasi gelir. tezgahtar-bey abi senin çocuk çok israr etti ama ben vermedim. şu topal köpeği istiyor. der çocuğun babası hafif tebessüm eder -alıyoruz. köpeğin parasını verip çıkarlarken adam derki -delikanlı çok merak ettim niye bu köpeği bu kadar çok istedin. baba oğul göz göze gelirlerbabası kafasını sallayınca çocuk sol bacağını sıyırır. adamın ağzı açık kalır. ayak yerine tahta duruyor.