1984 bütün erler ordularındadırlar...Birden askerliğe yeni atanan bir erle karşılaşırlar..O çevresine yabancı yabancı bakmaktayken,bir asker müdahale eder..
- buraya vatanımız için geldik..Çevremize boş boş bakmak için değil arkadaşım demiş.Asker:
-ben çevreme boş boş bakmıyorum
-peki ya neden burdan öyle gözüküyor
-ben bizden önce savaşmış askerlerin emeklerine bakıyorum boş boş değil...derken gözlerinden yaşlar dökülmüş
asker ciddiyetini bozmamış:
-Peki kardeşim...Peki
-Savaş adeta başlamış düşman orduları ellerinde bombalar tüfekler taarruza kalkmışlar
Bizim o askerlerimizin emeklerine bakan erimiz savaşa hiç korkmadan cesurca katılmış ve şehit olurken ağzından şu sözler dökülmüş
-Ben vatanım için savaştım ve vatanım için şehit oluyorum ama ölmek istemiyorum
-komutan söylenir:
-ne demek ölmek istemiyorum asker burada vatanımız için gerekirse canını vereceksin aynı şey ben ve arkadaşların içinde geçerli..Gerekirse bende canımı veririm..Asker ölürken şunları söyler:
-Ben kendim için üzülmüyorum komutanım vatanım için üzülüyorum keşke ölmiycek olsaydım da vatanım için biraz daha savaşma fırsatı bulsaydım der ve bedeni toprağa düşer:
Komutanının gözlerinden yaşlar dökülerken şu sözleri söyler:
Güle güle vatanı için şehit olan asker güle güle bu sonsuz yolculuğa vatanın için gidiyorsun güle güle...