sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: 01 kasim carsamba günü fikrasi Perş. Ekim 02, 2008 6:19 pm | |
| HEÇ BELLİM OLMAZ Tortum'lu iki kardeş, yan köyden kız kaçırmış, kendi köylerine dönüyorlardı. Arazi malum patika! Büyük kardeş önde kız ortada küçük kardeş arkada. Kız hangi kardeşe kaçırıldığını merak edip arkadaki küçüğe yanaştı ve sordu :-Bahasan beni hangüze kaçırdıııız? Küçük kardeş şöyle bir bıyıklarını burduktan sonra :-Orası heç bellim olmaz! Hele bir eva gidah! ERZURUMLU BERBER Erzurumlu bir berber müşterisini traş ediyor. Bir hemşehrisi uzaktan hal hatır soruyor: -Yusuf emi neeeeeeydirsen ? -Neydim dadaş,ahşama gadar it gırhıram! ( İt gırhmakın diğer bir anla mı da işsizlikten sinek avlamaktır.)NAZİK ERZURUMLU İstanbul´a gurbete giden Erzurumlu, dönüşte karısına istanbul´lu hanımların, akşam eve dönen kocalarını, kapıda nasıl karşıladıklarını "Hoş geldin kocacığım, üşümüşsün, yorulmuşsun!" gibi kibar, nazik laflar ettiklerini anlatmış. Belli ki o da karısının kendisini öyle karşılamasını istiyor.... Aksam eve gelmiş, kar, tipi, soğuk, karısı kapıyı açmiş :
-Uy kocacığım, it gibi titirirsen der.... ALTIMA İŞİREM Gullebi Turan'la Tilki Mevlüt çok içmişler. Sarhoş olmuşlar. Bir duvarın dibine ikiside def'i hac-et etmek için yaslanmışlar. Turan, Tilki Mevlüd'e demişki, —Ola Mevlüt elimde bişe görirmisen, o da demişki; —Yooooğ bişey oğlum demiş. Turan derki, —Eleyse yandım oğlum,altıma işirem! | |
|