AVUSTRALYA
TÜM VİZE İŞLEMLERİNİZ OPTİMA TARAFINDAN TAKİP EDİLMEKTEDİR. VİZE GÖRÜŞMESİ OLMAYACAKTIR. OPTIMA Vize hizmeti ücretsizdir.
Vize veren şehirler : Ankara
Ankara:
Uğur Mumcu Cad. MNG Binası No:88 Kat:7 Gaziosmanpaşa
Tel: 0312-459 9550 Fax: 0312- 459 9560
Vize Ücreti : 420 Avustralya Doları, YTL olarak ödenir.(Yalnızca YTL kabul edilir.) Vize ücretinde zaman içinde olabilecek değişiklikler ayrıca bildirilecektir.
Vize Formu: 157A
Notlar : * ile işaretli belgelerin asıllarına ek olarak fotokopilerini de hazırlayınız.
Talep edilen belgeler
· Vize formunun doldurulması ( konsolosluklardan ya da eğitim danışmanlığı kuruluşlarından temin edebilirsiniz)
· Eğitiminiz süresince geçerli olan Pasaport (En az 6 ay geçerli olmalıdır.)
· 4 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf
· Nüfus Cüzdanı (*)
. Vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği (*)
. Sabıka kaydı (*)
· Başvurulan okuldan kabul belgesi
· Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa maaş bordroları, eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, sigortalı işe giriş bildirgesi (*)
· Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse : Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri (*)
· Size ve/veya ailenize ait banka cüzdanları ( *) (Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olması gerekmektedir.)
· Tapular, araç ruhsatları (*)
· Kira kontratları ve kira geliri olan tapular (*)
· Halen öğrenci iseniz okulunuzdan öğrenci belgeniz, eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi (*)
· Eğer çalışıyorsanız iş vereninizden mektup (*)
· Öğrenci değilseniz son mezun olduğunuz okulun diploma ya da çıkış belgesi (*)
· Akademik transcripler ve diplomalar (*)
· Referans mektupları (*)
· Burs ya da banka kredisi ile eğitiminizi finanse edecekseniz ilgili belgeler (*)
· Varsa oda/meslek kuruluşu üye kaydı (*)
· Varsa Evlenme cüzdanı (*)
. Varsa içinde vizeler olan diğer pasaportlar
. Daha önce evlenme boşanma durumu oldu ise mahkeme kararları, varsa çocukların velayeti
· Askerlik tecil/terhis belgesi (*)
· Daha önce bir dil kursuna gitti iseniz devam kurs sertifikanız veya gittiğiniz kurstan alınacak mektup
· Eğer Avustralya’da sertifika/diploma/üniversite eğitimi görmeyi planlıyorsanız, IELTS sınav sonucunuz