sitekurucusu Admin
Mesaj Sayısı : 23648 Doğum tarihi : 01/04/65 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 59 Nerden : insanligin oldugu yerden
| Konu: Tüsiad 38. Genel Kurulu Ptsi Mart 17, 2008 6:22 pm | |
| Tüsiad 38. Genel Kurulu
2008 Yılının Türkiye ve Dünya Ekonomisi İçin Zorlu Geçeceğini İfade Eden Tüsiad Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "2008'de Amerika Başta Olmak Üzere Gelişmiş Ülkelerin Finansal Piyasalarından Kaynaklanan Sıkıntının, Dünya Ekonomisini Olumsuz Etkilemesi Kaçınılmaz" Dedi.
2008 yılının Türkiye ve dünya ekonomisi için zorlu geçeceğini ifade eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "2008'de Amerika başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin finansal piyasalarından kaynaklanan sıkıntının, dünya ekonomisini olumsuz etkilemesi kaçınılmaz" dedi.
TÜSİAD 38. olağan Genel Kurulu, Swissotel'de gerçekleştirildi. Genel Kurul boyunca ayrıca, Genel Kurul Başkanlık Divanı'nın seçimi ve 2007 yılı bütçe harcamalarının onaylanması yapıldı. Yönetim Kurulu ve Denetçiler Raporu'nun da okunduğu Genel Kurul'da, 2008 yılı bütçesi ve 2008 yılı çalışma programı da TÜSİAD üyelerinin onayına sunuldu.
Genel Kurul toplantısının açılış konuşmalarını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ yaptı.
2007 yılını çifte seçim ortamının yarattığı gerginlik ve ekonomideki kırılganlığa rağmen Türkiye'nin korkulan ölçüde hasar almadan kapattığını belirten Mustafa Koç, "2008'e baktığımızda ise, kuşkusuz ekonomi en başta gelen kaygımız. Ama 2008'in önemli başka gündem maddeleri de olacak gibi gözüküyor. Anayasa, AB ile ilişkiler ve bölgemizdeki gelişmeler bunların başlıcaları. Kuşkusuz tüm bu gündem maddeleri hem birbiriyle hem de ekonomiyle ilişkili. Ekonomiyle ilgili kaygılarımız bir yandan uluslararası
gelişmelerden, bir yandan da ekonomimizin mevcut durumundan kaynaklanıyor" dedi.
"2008 RAHAT GEÇMEYECEK"
"Küresel konjonktürdeki gelişmeler, rahat bir 2008 geçiremeyeceğimizi söylüyor" diyen Mustafa Koç, "Birkaç gündür ABD başta olmak üzere, finansal piyasalardaki çalkantının Türkiye de dahil tüm piyasalara yayıldığını hep birlikte gözlemliyoruz. Mortgage krizi dolayısıyla küresel finans piyasalarında daralma olması, ABD, Avrupa ve Japonya'da büyümenin yavaşlaması bekleniyor. Artan petrol fiyatlarının gerileyeceğine dair herhangi bir işaret yok. Gelişmekte olan ülkelerin ihracat rekabeti, yabancı sermayeyi
çekme rekabeti her geçen gün sertleşiyor. Böyle bir ortamda, yatırıma, istihdama, yüksek büyüme hızına ihtiyacı olan Türkiye'nin, küresel fonlara erişiminde, yabancı sermayeyi çekmesinde, ihracat yoluyla kaynak yaratmasında sıkıntı olabilir. Yüksek büyümenin maliyeti geçmiş yıllara oranla çok artabilir" şeklinde konuştu.
| |
|