KANADA
Vize veren şehirler : Ankara
Ankara
Nene Hatun Cad. No: 75 Gaziosmanpaşa
Tel: 0312- 436 1275 Fax: 0312 446 1761
Vize Ücreti: 6 aydan daha kısa süreli bir eğitim programına katılacak öğrencilerin ziyaretçi vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Ziyaretçi vizesi başvuru ücreti 75 Kanada Dolarıdır. Öğrenci vizesi başvuru ücreti 125 Kanada Dolarıdır.
Vize ücretleri Fortis Bank Şubelerindeki Kanada Vize hesabına vize başvurusu öncesinde yatırılmalıdır. Vize evraklarının İngilizce'ye tercümesi gerekmemektedir.
Vize Formu: Standart vize formuna ek olarak eğitim&iş hayatınıza yönelik ve aile bilgilerinizi içeren ek formlar doldurulmalıdır.Vize evraklarının İngilizce'ye tercümesi gerekmiyor.
Talep edilen belgeler
· Eğitiminiz süresince geçerli olan Pasaport (En az 6 ay geçerli olmalıdır.)
· Vize formunun doldurulması ( konsolosluklardan ya da eğitim danışmanlığı kuruluşlarından temin edebilirsiniz)
· Eğitim ve iş hayatı geçmişinizi gösterir ek form doldurulmalıdır.
. Aile bilgileri ek formu doldurulmalıdır.
· Vize ücretinin ödendiğine dair banka dekontu
· Son altı ay içinde çekilmiş, ziyaretçi vizesi için 2, öğrenci vizesi için 4 adet vesikalık fotoğraf
· Başvurulan okuldan kabul belgesi, konaklama detayları ve kurs faturaları
· Ekonomik durum belgeleri:
- Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa maaş bordroları, eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, sigortalı işe giriş bildirgesi
- Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse : Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri (orijinalleri veya noter tasdikli örnekleri)
- Size ve/veya ailenize ait banka cüzdanları ( Fotokopi + orijinaller)
- Tapular, araç ruhsatları (fotokopi)
. Ziyaretinizin amacını açıklayan İngilizce mektup.
. İngilizce yazılmış niyet mektubu
· Halen öğrenci iseniz okulunuzdan öğrenci belgeniz, eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi
· Eğer çalışıyorsanız ve işvereninizin izni varsa dönüşte aynı işyerinde çalışacağınızı teyit eden mektup
· Öğrenci değilseniz son mezun olduğunuz okulun diploma ya da çıkış belgesi
· Burs ya da banka kredisi ile eğitiminizi finanse edecekseniz ilgili belgeler
· Daha önce bir dil kursuna gitti iseniz devam kurs sertifikanız veya gittiğiniz kurstan alınacak mektup
. Tek ebeveyn ile seyahat eden 16 yaşından küçük çocuklar için gitmeyen ebeveynden alınacak noterde hazırlanmış yazılı onay.
. Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış yazılı belge.
.Sağlık Raporu (6 ay ve daha uzun süreli başvurularda talep edilebilmektedir.) Konsolosluk gerektiği takdirde size bildirecektir