Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Malezyada Egitim

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

Malezyada Egitim Empty
MesajKonu: Malezyada Egitim   Malezyada Egitim Icon_minitimePerş. Nis. 10, 2008 6:13 pm

Ilkokul:

Ilkokul 6 senedir. Egitim dili okullara göre degismektedir. Malayca, Çince, Tamilce ve Ingilizce egitim veren kurumlar bulunmaktadir.

Orta Okul ve Liseler:

Toplam 5 sene olup, özel okulda okumak isteyen ögrenciler ilkokul sonrasi yapilan (UPSR) imtihani sonuçlarina göre çesitli özel liselere kayit yapabilmektedirler. Devlet liselerine kayit yapmak için imtihana girmeye gerek yok. Bu okullardaki baslica diller Malayca, Çince, Tamilce ve Ingilizce'dir . Lise 4'den Lise 5'e geçmek için PMR imtihani var.

Kolejler:

Türkiye'deki özel üniversiteler statüsünde olup; meslek yuksek okulu ve lisans egitimi vermektedirler. Egitim dili Ingilizce-Malayca ve Ingilizce'dir.

Üniveristeler:

Egitim süresi: lisans için 3-8 sene, Mastira için 2-3 sene ve Doktora için 3++ senedir. Egitim dili Mühendsliklerde %80 Ingilizce, %20 Malayca, Sosyal Bilimlerde %50 Ingilizce, %50 Malayca. Mastir ve Doktora egitiminin tamami Ingilizcedir.
Üniversitenin direk verdigi burs ( YABANCILAR IÇIN ) yok, ama devletin üniversitelere verdigi projelerde çalisip burs alinabilir. (Bu projelerin %90'i sayisal bölümler içindir). Bunun içinde öncelikle projeden sorumlu olan hocalarla basvuru yapacak ögrencinin direk baglantiya girmesi lazimdir. ( üniversiteye devlet tarafindan verilen bir hayli proje var ama projelerde çalisacak ögrenci sayisi çok azdir).

Verilen burs miktarlari 200, 300 ve 400 Amerikan Dolari olup, hocayla yapilan anlasmaya baglidir. Bu para karsiliginda ögrencinin üniversite için haftada 6 saat çalismasi gerekiyor. Genelde bir dersin asistani olarak problem saatleri veriliyor.

Üniversite harç parasi ve üniversitedeki bütün masraflar ( dosyadan kaleme kadar ) projeden sorumlu hoca tarafindan karsiliyor. Yurt imkanlari var ve rahat.

Kabulun ve bursun alinabilmesi için sadece supervisor'in ikna edilmesi yeterli. Bunun içinde basvuruyu yapacak ögrencinin kesinlikle önceden hocanin Internet adresine girip onunla yazismasi lazim.

Malezya'daki yabanci ögrencilerin çogunlugunu Arab ülkelerinden gelenler olusturuyorlar , bunlarin çogu yasli ve Türkiye'deki ögrencilere göre egitim seviyeleri düsük. Arab ögrencilerin çogunlugunu ise Sudan ve Libyalilar olusturuyor. Sudanlilarin buyuk bir kismi Malezya'dan burslu, yani üniversitedeki projelerde çalisiyorlar
https://acelya.forumakers.com

Malezyada Egitim
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Irlanda egitim***
» Amerika'da Egitim
» Irlanda egitim devam