Amerika'da Burs İmkanları
Amerika'da öğrenim görmek isteyen bir öğrencinin, maddi olanakları yetersiz kalıyorsa, farklı kaynaklardan yararlanarak eğitimini sürdürme yoluna gidebilir. Amerika'da lisans, lisansüstü ve doktora eğitimi almak isteyen öğrenciler birçok parasal kaynaktan yararlanabilir. Öncelikle yurtiçinden sağlanabilecek burs imkanları ve devletin sağladığı olanakları iyice araştırın. Devletin, vakıf veya derneklerin verdiği karşılıklı veya karşılıksız burs olanakları vardır. Bazı uluslararası kuruluşlar da, özel bir alanda çalışmalarını yürüten öğrencilere burs verir. Ülkemizdeki bazı özel şirketler de yurtdışında eğitim görmek isteyen başarılı öğrencilere burs vermektedir.
Amerika'da eğitim görmek için yeterli bütçesi olmayan öğrencilerin başvurabilecekleri bir diğer finansal kaynak ise yurtdışından sağlanabilecek burs imkanlarıdır. Amerika’da birçok üniversite uluslararası öğrencilere finansal yardım ofisleri aracılığıyla kısıtlı parasal yardım sağlar. Okulun kayıt işleri ofisinden, başvuru formu isterken parasal yardım hakkında bilgi de isteyebilirsiniz.
Burslu öğrenim görmek konusunda unutulmaması gereken en önemli nokta, çok çalışmak ve başarıyı bir yaşam kuralına dönüştürmektir.