Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Irlanda egitim devam

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

Irlanda egitim devam Empty
MesajKonu: Irlanda egitim devam   Irlanda egitim devam Icon_minitimePerş. Nis. 10, 2008 2:46 am

EĞİTİM SİSTEMİ

Yetişkin nüfusun %95'inin okur-yazar olduğu İrlanda'da devletin finanse ettiği fakat değişik dini toplulukların yönettiği okullarda 6-15 yaş arasında parasız ve zorunlu ilköğretim hizmeti verilmektedir.

Ortaöğretim ise devlet tarafından finanse edilen özel okullarda ve genel eğitim veya uzmanlık eğitimi veren kamuya ait okullarda yapılmaktadır. Yüksek öğretim hizmeti Limerick'teki Ulusal Enstitü ve iki üniversite tarafından verilmektedir. Ünlü Trinity College 1592'de kurulan Dublin Üniversitesi'ne bağlıdır

VİZE

İrlanda'ya öğrenci vizesi başvuruları, Ankara'daki İrlanda Büyükelçiliği'ne yapılmalıdır. İrlanda Büyükelçiliği, yapılan başvuruyu İrlanda'da Dublin'deki vizeden sorumlu Hukuk Müsteşarlığı'na iletir.

Dublin'deki Hukuk Müsteşarlığı, yapılan öğrenci vizesi başvurusunu yeterli görmesi durumunda başvuranın vizesi Ankara'daki İrlanda Büyükelçiliğinde onaylanır. Tüm bu işlemler yaklaşık 5-7 hafta arasında zaman alır. Bu anlamda, İrlanda'da öğrenime karar verirseniz, öğreniminizin başlamasından en az 7 hafta öncesinde vize işlemlerine başlamanız gerekir.

İrlanda'da eğitim almayı planlayan öğrenciler için 2 değişik vize türü vardır:

- C Eğitim Vizesi:
İrlanda'da 90 günden kısa eğitim almayı planlayan öğrenciler içindir.

- D Eğitim Vizesi:
İrlanda'da 90 günden uzun süre eğitim almayı planlayan öğrencilere verilir.

İrlanda vizesinde istenilen evraklar

(Dilokulubul.com aracılığıyla İrlanda'da bir dil kursuna kayıt olan öğrencilere, aşağıdaki evrakların hazırlanmasında ICEP şubeleri yardımcı olmaktadır.)

1- Onaylı Pasaport
Pasaportunuzun süresi, devam etmeyi düşündüğünüz kursun bittiği tarihten en az 6 ay daha uzun olmalıdır. Bu durumda 6 aylık kursa devam etmeyi planlıyorsanız, en az 1 yıl geçerli pasaportunuz olmalıdır. Mevcut pasaportunuz ilk pasaportunuz değilse, önceki pasaportlarınızın her bir sayfasının (sadece dolu ve vizeli sayfaların değil, tüm sayfaların) fotokopileri başvurunuza eklenmelidir.

2- Kurs Kabul Belgesi
Haftada en az 15 saatlik kursa kabul edildiğinizi ve kurs ücretinin tamamının ödendiğini belirten okul kabul belgesinin orjinali gerekmektedir.

3- Ücretler
Tüm kurs ücretinin ödendiğine dair okuldan belge alınmalıdır. Ancak, toplam kurs ücreti 10,000 EURO 'dan daha fazla ise, vizeden önce sadece 10,000 Euro'ya kadar olan kısmı ödemeniz kabul edilebilir.

4- Özel Sağlık Sigortası
İrlanda'da (1 akademik yıldan daha kısa süreyle) eğitim alacak olan tüm Türk vatandaşları, İrlanda'da geçerli özel sağlık sigortası yaptırmalıdır. Bu sigorta poliçesi, vize başvurusuna eklenmelidir. Sağlık sigortası poliçesi yerine, devam edeceğiniz okuldan alınan sigortalı olduğunuza dair bir yazı da kabul edilir.

5- Aile Bireyleri
Boş bir dosya kağıdına, İrlanda veya diğer Avrupa Birliği ülkelerindeki (varsa) yaşayan tüm anne-baba, kardeşler, amca, dayı, hala, teyze, büyükanne, büyükbaba, yiğen ve kuzenler listelenmelidir. Listelemede, her bir akrabanın adı, adresi, yaşı ve telefonu verilmelidir.

6- Karakter
Başvuranın kişisel geçmişi, vize başvurusunda önemli bir rol oynar. Daha önce İngiltere'den vize reddi olanlar ile İngiltere'den sınır dışı edilmiş olanlar veya İngiltere'ye girişine izin verilmemiş olanların, bu bilgileri ayrıntılı olarak başvurusunda belirtmesi gerekir. Ayrıca, savcılıktan alınmış iyi hal kağıdı İngilizce'ye tercüme edilerek başvuruya eklenmelidir.

7- Başvuranın Yeterliliği
İrlanda'da dil eğitimi almayı düşündüğünüz okuldan veya bu okulun Türkiye'deki acentasından (dilokulubul.com temsilcisi ICEP şubelerinden) sizin gerçekten dil eğitimi almanızın gerekli olduğuna dair mülakat raporu alınmalı ve bu rapor vize başvurusuna eklenmelidir.

8- İş durumu
Türkiye'de bir işte çalışıyorsanız, işvereninizden şu yazıları almalısınız:
- Eğitim süreniz boyunca izinli olduğunuza dair yazı
- İrlanda'da eğitim masraflarınızı rahatlıkla karşılayabileceğinize dair şirket sahibinin referans yazısı
- Maaş bordrosu
Vize Belgeleri

9- Mali Durum Belgeleri
Aşağıda açıklanan belgelerle, yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen kendi imkanlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ispatlamalısınız. Bankada en az 3 ay süreyle hareket gören nakit birikiminiz olmalıdır. Birikimleriniz tamamen size veya ailenize ait olmalıdır. Göstereceğiniz paranın kaynağı çok önemlidir. Borç, kredi veya emanet olarak aldığınız paralar kabul edilmeyebilir. Bankadaki mevduat toplamınız, en azından İrlanda'daki tüm eğitim, konaklama, sigorta, ulaşım, cep harçlığı vb masraflarınıza ve ek olarak acil durumlara yetecek kadar olmalıdır.

Öğrenciyseniz veya bir işte çalışmıyorsanız;

Ailenizin tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
(Varsa) Otomobil ruhsat fotokopileri
Kredi kartı ekstreleri
(Aileniz maaşlı çalışıyorsa) Çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, (SSK'lı iseler) SSK işe giriş bildirgesi
(Aileniz serbest çalışıyorsa) Vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı
(Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri
(Evli iseniz) Eşinize ait (varsa) maaş bordrosu, (varsa) ruhsat-tapu fotokopileri

Kendi işinizi yapıyorsanız veya bir yerde çalışıyorsanız;

Ailenize ve size ait olan tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
(Varsa) Otomobil ruhsat fotokopileri
Kredi kartı eksreleri
(Maaşlı olarak çalışıyorsanız) Çalıştığınız işyerinden kaç yıldır çalıştığınızı ve şu anki görevinizi açıklayan resmi yazı, eğitiminiz süresince izinli olduğunuza dair yazı, bu yazıyı imzalayan kişinin imza sirküsü, son 3 aylık maaş bordrolarınız, (SSK'lı iseniz) SSK işe giriş bildirgesi
(Serbest çalışıyorsanız) İşyerinizin vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı, imza sirküleriniz, (varsa) Şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi
(Evli iseniz) Eşinize ait (varsa) maaş bordrosu, (varsa) ruhsat-tapu fotokopileri
(Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri
https://acelya.forumakers.com

Irlanda egitim devam
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Irlanda egitim devam
» Irlanda egitim devam
» Irlanda egitim***
» Irlanda egitim***devami
» Amerika'da Egitim