Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Irlanda egitim***devami

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

Irlanda egitim***devami Empty
MesajKonu: Irlanda egitim***devami   Irlanda egitim***devami Icon_minitimePerş. Nis. 10, 2008 2:46 am

ELÇİLİKLER

İrlanda Büyükelçiliği

Adres: Uğur Mumcu Cad. No:88 MNG Binası B Blok Kat 3
G.O.P. – Ankara

Telefon: (0312) 446 61 72

Faks: ( 312 ) 446 80 61

İstanbul Fahri Konsolosluğu

Adres: Cumhuriyet Caddesi Pegasus Evi No:26/A 80200 Harbiye İstanbul

Tel: (0212) 246 60 25

Faks: (0212) 248 07 44

Dublin T.C. Büyükelçiliği

Adres: 11 CLYDE ROAD, BALLSBRIDGE DUBLIN 4

Telefon: ( 353-1 ) 668 52 40 - 660 16 23 - 668 55 11

Faks: ( 353-1 ) 668 50 14

E-posta: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

GÜMRÜK

Avrupa Birliği gümrük mevzuatına dahildir.

PARA VE DÖVİZ İŞLEMLERİ

Tedavüldeki madeni paralar: 1,2,5,10,20,50 cent; 1,2 euro

SAĞLIK SİGORTASI

İrlanda’nın sağlık sistemi oldukça gelişmiştir.681 kişiye bir doktor düşmektedir. İrlanda'da Avrupa Birliğine üye ülke vatandaşları temel sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilir.

İrlanda'da, 1 akademik yıl (en az 9 ay) eğitim alan Türk Vatandaşlarına sağlık hizmeti ücretsizdir. 1 akademik yıldan daha kısa süreli eğitim alacak olan Türk Vatandaşları, sağlık hizmetleri için özel sağlık sigortası yaptırmak zorundadır.

İLETİŞİM

Uluslararası Arama Kodu: [353]

İrlanda'yı Türkiye'den aramak için:
İrlanda'yı Türkiye'den aramak için önce 00, daha sonra İrlanda'nın arama kodu olan 353, sonra şehir kodunu ve son olarakta ulaşmaya çalıştığınız kişinin numarasını çevirin.

Telefon Görüşmeleri
1992 yılından beri Dublin'deki bazı telefon numaralarında değişiklikler yapılmaya başlanmıştır. 2 veya 4 ile başlayan numaralar 8'e, 95 veya 98 ile başlayan numaralar 8'e dönüştürülmüştür.
3 dakikalık bir şehir içi arama 20 pens tutmaktadır.

Şehirlerarası aramalar
Tüm şehirler arası aramaları yapmak için önce 08'i daha sonra şehir kodunu çevirin.

Ankesörlü Telefon
Eireann Telekomu tüm ülke çapında yaygı ve gelişmiş bir hizmet ağı sunmaktadır. A/B olarak isimlendirilen telefonlar vardır, bunlar ile görüşme yapacağınız zaman önce A butonuna basmanız gerekir; eğer aradığınız kişi telefonu açmazsa bu sefer B butonuna basarak telefona attığınız parayı geri alabilirsiniz.

Telefon Kartları
British Telekom'a ait kartları bu ülkede de kullanabilirsiniz. Bozuk paralar ile uğraşmak yerine 10, 20, 50 veya 100 kontörlük kartlar alabilirsiniz. Ama şunu asla unutmayın bu kartlar ile yurtdışını arayamazsınız. Mercury ismindeki bir firma Kuzey İrlanda'da ayrı bir telefon kartı ve ankesörlü telefon hizmeti sunmaktadır.

Cep Telefonları
Eircell firması İrlanda'da cep telefonu kullanıcılarına GSM işletim operatörleri ile hizmet vermektedir. Kendi hattınızı İrlanda'da kullanabilmek için bağlı bulunduğunuz GSM operatörü ile görüşüp İrlanda'daki operatörler ile anlaşmaları olup olmadığını görüşün.

Postacı
İrlanda genelde iyi bir posta servisine sahiptir. Avrupa'dan gelen postalar 1-2 gün içinde, Kuzey Amerika'dan gelenler 1 hafta içerisinde elinizde olur. Posta kutuları yeşil renktedir. Dublin merkez postanesi O'Connell Caddesi'ndedir.

ULAŞIM

Uçuş Bilgisi
Türkiye'den İrlanda'nın başkenti Dublin'e aktarmalı uçuşlardan en popüler olanı Lufthansa-Alman Hava Yolları'nın düzenlediği servislerdir. Ankara veya İstanbul çıkışlı uçuşların gidiş-dönüş ücreti 298 ABD Dolarından başlamaktadır.

Taksi
Dünyanın diğer ülkelerinde yaygın bir ağa sahip olan taksi hizmeti bu ülkede oldukça azdır. Taksi bulabilmek için bir otobüs veya tren istasyonuna uğramanız veya otellerden çağırmanız gerekir.

Yol Bulma
Taksi şoförlerini büyük kısmı yaşadıkları şehri iyi tanırlar ama yinede gideceğiniz yere ait detaylı tarifi bir kağıt üzerine yazmanız ve yanınızda bulundurmanız iyi olur.

Tren
Ekspres tren servisi İrlanda kuzey kesimlerine ve tüm büyük şehirlerine vardır ve yerel iç hat uçak hizmetlerine karşı bir alternatifiniz olmasını sağlar. Daha fazla bilgi için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Tren Çeşitleri
Yüksek standarttaki restaurantlı trenler olmak üzere 2 sınıf tren hizmeti vardır.

Otobüs
Bus Éireann isimdeki otobüs firması tüm İrlanda içinde hizmet vermektedir. Daha fazla bilgi ve tarifeler için bu web sayfasını ziyaret ediniz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Feribot
Arabalı vapurlar Fransa'nın Lehavre ve Cherbourg limanları ile İrlanda'nın Rosslare and Cork limanları arasında çalışmaktadır. Ayrıca İngiltere ile Fransa arasında da feribot seferleri bulunmakta olup yolculuk yaklaşık 4 saat sürmektedir. Daha fazla bilgiyi İrlanda feribot seferleri sayfasında bulabilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Havaalanları
İrlanda Cumhuriyeti’nde üç tane büyük havaalanı vardır: Dublin, Cork ve Shannon’da. En işlek olanı yılda yaklaşık 5 milyon yolcunun kullandığı Dublin’dir.

Dublin ve/veya Shannon’dan İngiltere, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki pek çok yere sefer yapılır. Sefer yapan şirketler arasında Aer Lingus, British Airways, Ryanair, Delta Airlines ve Aeroflot sayılabilir.
Kuzey İrlanda’daki (Aldergove’da) Belfast Uluslararası Havaalanı’ndan İngiltere, Paris ve Amsterdam’a uçuşlar vardır.

RESMİ TATİL VE BAYRAMLAR

1 Ocak : Yeni yıl tatili

17 Mart : Aziz Patrick günü

12 Nisan : Paskalya tatili

3 Mayıs : Bankalar tatili

7 Haziran : Bankalar tatili

2 Ağustos : Bankalar tatili

25 Ekim : Bankalar tatili

27 Aralık : Aziz Stephen günü

28 Aralık : Noel tatili

FAYDALI BİLGİLER

Zaman Dilimi : WET (UTC; yaz saati uygulamasında UTC+1

Bankalar: Pazartesi-Cuma 10:00-16:00; Perşembe saat 17:'a kadar sadece Dublin'de

Kamu Kurumları: Pazartesi-Cuma 9:00-17:00

Alışveriş Merkezleri: Pazartesi -Cuma 9:00-20:00, hafta sonları daha az saatler boyunca açık olması mümkündür
https://acelya.forumakers.com

Irlanda egitim***devami
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Irlanda egitim***
» Irlanda egitim devam
» Irlanda egitim devam
» Irlanda egitim devam
» Amerika'da Egitim