Acelya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Acelya

ACELYANIN DÜNYASI DOSTLUGUN VE SEVGININ TEK SIMGESI

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Irlanda egitim devam

YazarMesaj
sitekurucusu
Admin
Admin
sitekurucusu

Koç
Yılan
Doğum tarihi : 01/04/65

Irlanda egitim devam Empty
MesajKonu: Irlanda egitim devam   Irlanda egitim devam Icon_minitimePerş. Nis. 10, 2008 2:47 am

Irlanda'da çalişarak Eğitim Firsati
Avrupa'nın yükselen değeri olan İrlanda'da Türk öğrenciler haftada 20 saat çalışarak aylık ortalama 1000 Avro kazanabiliyor. İşverenler çalışanlarına Türkiye'ye gidiş-dönüş uçak bileti ve iş başlangıcında iki haftalık eğitimle konaklama da sağlıyor.

İşe alınacak öğrencilerin iyi düzeyde İngilizce biliyor olması gerekmiyor, ancak akıcı düzeyde Türkçe konuşabilmeleri bekleniyor. Bu da İrlanda'daki İngilizce eğitim sürecinin henüz başında olan Türk öğrencilerin kolayca iş bulabileceği anlamına geliyor.

İrlanda’da Türk öğrencileri çalıştırmak isteyen firmalar, yurtdışı eğitimde önemli bir yer edinmiş olan ICEP'in Yurtdışı Eğitim Londra şubesine başvuruyorlar. ICEP Yurtdışı Eğitim Londra Şube Müdürü Çelemet Yener, 'Dublin'deki internet odaklı firmalar Türkçe bilen eleman açığını kapatmak için bize ulaşarak en az 12 aylık süreyle Türk öğrencileri işe almak istediklerini belirtiyor. Biz de Türkiye'deki ofislerimiz aracılığıyla İrlanda'da eğitim almak isteyen öğrencilerimizi bu firmalara öneriyoruz. Çoğunlukla öğrenci Türkiye'de iken eğitim alacağı okula ve işe yerleştiriyoruz. Öğrenciyi işe alacak firmalar, öğrenci Türkiye'de iken mülakatını yapıyor ve iş sözleşmesini imzalıyor. Bu şekilde, öğrencimiz İrlanda'ya eğitime gittiğinde işi de hazır oluyor.' dedi. Yener, kendilerinin bu hizmetler için hiç bir ücret almadıklarını da belirtiyor.

Her ne kadar nüfusuyla Avrupa'nın küçük ülkeleri arasında yer alsa da, İrlanda son yıllarda bilgisayar yazılım ve donanımıyla hizmet sektöründe sergilediği atılım sayesinde dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeyi başarmış bulunuyor. Ayrıca bu ülke, Türkiye'de çok bilinmese de İngilizce eğitim veren kaliteli dil okulları ve eğlenceli insanlarıyla dünya çapında bir üne sahip. ICEP Yurtdışı eğitim aracılığıyla İrlanda'da tam 16 ay boyunca dil eğitimi almış Deniz Akdemir'e göre İrlandalılar hiç beklemediği kadar sıcak kanlı ve misafirperver. ' Burda sayısız İrlandalı arkadaş edindim, hepsi güleryüzlü. Bizim insanlarımıza çok benziyorlar, çok konuşkan ve misafirperver bir toplum oldukları için İngilizceyi çok hızlı öğrenme şansım oldu' diyor.

ICEP Yurtdışı Eğitim Danışmanı Murat Ayvacı'ya göre de İrlanda ne İngiltere kadar pahalı, ne de Amerika kadar uzak. Ancak bu ülkenin yurtdışında eğitim almayı planlayan Türk gençler arasında çok tanınmıyor olması önemli bir kayıp. 'Temel sorun İrlanda'nın yeterince tanınmaması. Aslında, İngiltere’den daha ucuz bir ülke ve Dublin’de konuşulan İngilizce aksan olarak biz Türklerin çabuk öğrenebileceği türde akıcı ve temiz' diyen Ayvacı, İrlanda'nın öğrenciler için İngiltere, Amerika ve Malta'ya göre çok daha ekonomik koşullar sunduğunu belirtti.
https://acelya.forumakers.com

Irlanda egitim devam
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Irlanda egitim devam
» Irlanda egitim devam
» Irlanda egitim***
» Irlanda egitim***devami
» Amerika'da Egitim